28 Mart Perşembe , 2024

Başgöze, kış lastiği konusunda vatandaşları uyardı

Kendisini gün geçtikçe daha çok hissettiren kış mevsiminde vatandaşların araçlarına ‘kar lastiği’ takmaları konusundaki uyarılar sürüyor.
Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlarla Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca ’A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın …
1 Nisan tarihleri arasında kalan 4 aylık dönemde kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan 13 yıllık Oto Lastik Satıcısı Cemal Başgöze, bu kapsama girmeyen sürücülerin de kış mevsiminde kış lastiği kullanmasını önerdi.
Başgöze ”Araçların kaza yapmaması, yollarda kalmaması, trafiğin tıkanmaması için gerekli kış lastiğinin her sürücünün aracına takması mecburidir” dedi.
Kar lastiği takmamanın cezasının lastik fiyatıyla ayını olduğunu vurgulayan Başgöze, “ Kış geldi, kar lastiği takmak gibi sürücülerimizin mecburiyeti var.
Takmadığı zamanda bu sürücüler kar lastiğine verecekleri paranın yarısı kadar ceza ödeme gibi durumları da var. Yani hem ceza yiyeceksiniz hem de lastiğinizi takacaksınız. Onun için ceza yemeden lastiğinizi alıp takın” ifadelerini kullandı.
“İnsanlar kışın çok daha dikkatli araç kullanmak mecburiyetindedirler” diyen Başgöze, “Yurdumuzda yapılan istatistikler neticesinde trafik kazalarının yüzde 96’sı sürücü hatalarından meydana gelmektedir. Yani araçların trafik kazalarında yüzde 4 oranında bir hatası oluyor ki buda çok düşük bir rakamdır. Trafik kazalarını en az seviyeye indirebilmek için kar lastiği gibi basit görünen tedbirlerin uyulması gerekir” şeklinde konuştu.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …