Erzincan'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri başladı. Etkinlikler çerçevesinde, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, kurum müdürleri ve şehit yakınları, Erzincan kent merkezindeki Garnizon Şehitliği ziyaret etti. Protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. ( Kemal Özdemir - Anadolu Ajansı )

15 Temmuz’un Yıl Dönümünde Şehitler Dualarla Anıldı

Erzincan’da 15 Temmuz Terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişiminin bastırılmasının yıldönümünde etkinlikler kapsamında Erzincan da ki Garnizon Şehitliği ziyaret edildi.  İl protokolü tarafından Şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan 26. Dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende dualar edildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, şehitlik defterini imzaladı. Program şehit mezarlarına çiçek bırakılması ile son buldu. Erzincan Valisi Ali Arslantaş, şehitlik defterine: “Milletimizin Kahraman Evlatları, Aziz Şehitlerimiz;  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birliği ve beraberliği uğruna, gözünü kırpmadan can veren, siz aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anmak üzere huzurunuza gelmiş bulunmaktayız.

Bundan üç yıl önce bir kez daha vatan ve bayrak aşkımız, hürriyet ve demokrasi sevdamız, bu sevdaya sadakatimiz sınanmış ve bu sınavdan da her zaman olduğu gibi ve bundan sonra da böyle olacağı gibi yine alnımızın akıyla vatanımızı, bayrağımızı ve devletimizi ilelebet koruyacağımızı tüm dünyaya göstererek çıktık.

Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında, sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde tanklara, uçaklara ve üzerine âdete yağmur gibi yağan kurşunlara ve bombalara karşı göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir.  Aziz milletimiz o gece de, tıpkı bir asır önce Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi kadınıyla – erkeğiyle, yaşlısıyla – genciyle tüm fertleriyle yekvücut olmuş, bu hain işgal girişimine karşı ülkemizin her köşesinde verilen direnişe büyük bir kahramanlık ve cesaret örneğiyle sahip çıkmıştır.

Ülkemizin bekasına, milletimizin birliğine ve beraberliğine, huzuruna ve geleceğine göz diken tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada asla taviz verilmeyecek ve bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı, bayrağı, demokrasisi ve tüm kutsal değerleri uğruna mücadele edip şehadete erişen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm gazilerimize sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum” yazdı.

Diğer Haber

Vali Aydoğdu şehidin ailesine ziyarette bulundu

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu,  şehit  Emrah Gündüz’ün Refahiye ilçesi Şahaloğlu Köyündeki baba ocağını ziyaret etti. …