28 Mart Perşembe , 2024

351 Adet Sikke İle 166 Adet Tarihi Obje Yakalandı

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, Erzincan genelinde kaçakçılık ve tarihi eser kaçakçılığı olaylarının önlenmesi kapsamında yapılan istihbari çalışma neticesinde; Erzincan İli Merkez İlçede, R.Ö., Y.A. ve M.E.  isimli şahısların tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen, 351 adet bronz, gümüş ve bakır sikke ile 166 adet tarihi objeyi satacağı yönünde bilgi elde edildi.
Elde edilen bu bilgi sonucunda, 01 Aralık 2020 günü şüphelilerin elinde bulunan, 7’nci, 8’inci ve 12’nci yüz yıl Bizans, İslami ve Geç Roma dönemlerine ait 351 adet sikke ile 166 adet tarihi obje ele geçirildi. Yapılan operasyonda ayrıca 1 adet metal detektör, 1 adet tabanca ve 14 adette tabanca fişeği de yakalandı.
Şüpheli şahıslar ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı. Ele geçirilen ve tarihi eser niteliği olduğu değerlendirilen 351 adet sikke ve 166 adet tarihi obje Erzincan Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş, operasyon kapsamında ele geçirilen 1 adet metal detektör, 1 adet tabanca ve 14 adet tabanca fişeğine ise el konuldu. Ekipler tarafından Kaçakçılıkla Mücadele kapsamında Kültür ve Tabiat Varlığı Kaçakçılığı olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü açıklandı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …