AK Parti Erzincan, “Deprem Yüreğimizi Yaktı”

Haber: Eren VARLI

AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, Elazığ Sivrice’deki 6,8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili olarak başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten bir mesaj yayımladılar.

Şireci ve Av. Bulut mesajlarında; “Elazığ ve Malatya’da meydana gelen şehrimizde hissedilen 6.8 şiddetindeki deprem yüreğimizi yaktı. Allah’ın yeryüzündeki en büyük imtihanlarından biri olan deprem, ancak birlik, beraberlik ve kardeşlikle altından kakılabilecek bir hadisedir. Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan deprem’de yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar dilerken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ise Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.  AK Parti Erzincan ailesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için elimizden geleni yapıyor ve yapmaya hazırız. Elazığ Sivrice’deki 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 45 kişi sağ olarak kurtarıldı, 39 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Toplamda bin 287 binada ağır hasar olduğu açıklandı.  Çalışmalar, AFAD koordinasyonunda 21 farklı kamu kurumu, sivil kurum ve kuruluştan 3 bin 829 personel, 22 arama kurtarma köpeği, 568 kara aracı ve 5 hava aracıyla yapılıyor. Depremin üzerinden 60 saatten fazla bir süre geçti. Uzmanlar enkaz altında kalanlar için 72 saatin (3 gün) hayati önemde olduğunu belirtiyor.

Malum Elazığ’ı en iyi anlayan şehirlerin başında Erzincan geliyor. Erzincan tarihi depremlerle dolu bir şehir. Devletimiz depremin ilk anından itibaren hemen müdahalede bulundu. Devlet olması gerektiği gibi milletinin yanında oldu. Dün akşam bir tv kanalında başlatılan programda Türkiye genelinden AFAD’a 50 Milyon lirayı aşan bağışlar yapıldı. Biz Türk milleti olarak zor zamanlarda her şeyi bir kenara bırakarak kenetlenmeyi bildik.

AFAD, Kızılay, UMKE gibi kurumlarımızın gerçekleştirdikleri arama kurtarma ve insani faaliyetler tüm hızıyla sürüyor. Allah’a hamd olsun ki hükümetimizin temsilcileri Sayın Bakanlarımız olayın ilk saatlerinde bölgeye giderek lazım gelen tüm çalışmayı yaparak, gerekli talimatları vermişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve son Başbakanımız İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım’da bölgede vatandaşlarımızda çalışan ekiplerimizle bir araya geldiler. Depremi en iyi bilen ve bu sahneleri yaşayan bir şehrin mensubu olarak kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi bu tür afet ve felaketlerden muhafaza buyursun. Dualarımız daha fazla can kaybının yaşanmaması içindir” ifadelerini kullandılar.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …