28 Mart Perşembe , 2024

“Annelerimiz, Yaşam Boyu Yol Göstericilerimiz Olmuştur”

Erzincan Valisi Ali Arslantaş,  Anneler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Arslantaş mesajında; “Bugün, karşılıksız sevgi denildiğinde akla gelen en değerli varlığımız olan annelerimizin günüdür. Bugün, çocuklarının canları yandığında tüm dünyayı karşısına alabilen, yetim kalan evladına hem anne hem baba olabilen, çektiği zahmetlere karşın, kucağını her daim açık tutabilen kutsal varlıklarımızın günüdür. Onlar baş tacımız, koşulsuz, menfaatsiz ve sınırsız sevgisini esirgemeyenimiz, tırnağımıza zarar gelse acısı yüreğini titretenimizdir.

Annelik, dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamayacak en yüce duygudur. Karşılıksız ve şartsız sevgiye, fedakârlığa, insanı insan yapan tüm değerlere sahip annelik, en kutsal görevlerden biridir. Yüzümüze kondurulan ilk öpücüğün, başımızı okşayan ilk elin, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi olan annelerimiz, her yaşta insan için en güvenilir, en büyük güç kaynağıdır. Evlatlarının geleceği ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katarak kendilerini feda eden annelerimizin, üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyiz. İlk adımı atarken de iş hayatına atılırken de arkamızda, bizi cesaretlendiren, hayata hazırlayan, iyiye yönlendirip kötülükten, kötülerden uzak tutmaya çalışan, yaptıkları dualarıyla çocuklarına zırh olan annelerimiz, yaşam boyu yol göstericilerimiz olmuştur.

Yüce yaradanımız, anneye ve babaya iyi şekilde davranılmasını, onlara öf bile denilmemesini, onlara karşı gönül alıcı ve güzel sözler söylenilmesini buyurmaktadır. Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca da her zaman anneye, babaya, büyüklerine saygıyı esas almıştır. Bu nedenle annelerimizi sadece yılın bir gününde değil, her gününde hatırlamalı, onlara hak ettikleri sevgiyi, saygıyı ve ilgiyi göstermeli, onların hayır dualarını almalıyız.

Geçmesini umutla beklediğimiz bu zor günlerde annelerimizin sağlığı için daha fazla dikkat etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum. Ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …