Bilim Fuarı Sergi Açılışları Devam Ediyor

Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu ve Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulunda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı sergi açılışları gerçekleştirildi. Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulundaki serginin açılışı İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Kültür Turizm Müdürü Arda Heb, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Metin İlyas Aksoy Ortaokulundaki açılışta öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Davetlilerin beğeniyle izlediği gösteriden sonra sergi açılışı gerçekleştirildi. Öğrencilerin hazırladıkları projelerin sergilendiği fuarda öğrenciler tarafından davetlilere tanıtım yapıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün; “2023 eğitim vizyonu çerçevesinde Sayın bakanımızın Ekim ayındaki tüm Türkiye’ye açıklamış olduğu vizyon belgesinde hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğitim-öğretim ortamların fiziki mekanların altyapının öğrencilerimizin eğitimi ile ilgili ciddi bir bağlantıları bulunmakta. Onun için özellikle mekânları klasik mekânlardan günümüzün teknolojileriyle donatılmış ama teknolojiye boğmadan çocukların araştırma, geliştirme, düşünme, analiz yapma ve netice olarak da sunum yapabilmek ile ilgili geleceğin sınıfları adı altında çalışılıyor.  İlimizde  bir çalışma başlattık bu ilimizdeki çalışmanın ilkini bir ay önce şehit er Süleyman Aydın ortaokulu muzdaki Türkiye’de 6 ncı future classroom leptin ondan sonra Türkiye’de açıldı mı açılmadı mı bilmiyorum ama Erzincan da yenisi açıldı okulumuz. Bundan sonra gelecek hafta da Cumhuriyet ortaokulu muz da açacağız. 2023 eğitim vizyonu içerisindeki tasarım ve beceri atölyelerinde çocuklarımızın birden çok duyu organına hitap edecek olan ve dolayısıyla kalıcılığı bilgiyi kalıcı olarak olmasını sağlayan ve kalıcı belleğe atmasını vesile olacak olan bütün bu çalışmalar çocuklarımızı okullarda çok hoşça vakit geçirebileceği birimler ve bölümler olur.  Burada mutlu olurlar neticesinde hep söylediğimiz gibi mutlu çocuklar güçlü Türkiye için atılan adımlar ve bu adımları atan arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Diğer Haber

Erzincan Belediyesi ve KUDAKA arasında ulaşım için teknik destek projesi imzalandı

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek …