28 Mart Perşembe , 2024

Dede Musa Baştürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Giresun’un Espiye ilçesi Kaymakamı ve Erzincan eski Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Merhum Baştürk, son yolculuğuna dualarla Erzincan’da uğurlandı. Evinde rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Baştürk’ün Türk bayrağına sarılı naaşı, Terzibaba Camisi’nin avlusuna getirildi.

Terzibaba Cami avlusunda düzenlenen cenaze törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Sivas Valisi Salih Ayhan, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun,  mülki idare camiası ve yakınları katıldı. Kaymakam Dede Musa Baştürk’ün Türk Bayrağına sarılı naaşı, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Terzibaba mezarlığına defnedildi.      Cenaze merasiminin ardından Erzincan Valisi n Ali Arslantaş, Sivas Valisi Salih Ayhan ve Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, merhum Dede Musa Baştürk’ün ailesine ve yakınlarına taziye dileklerini ileterek, sabırlar dilediler.

Öte yandan cenaze namazına katılan vatandaşlara korona virüs önlemleri kapsamında maske dağıtılarak, elleri dezenfekte edildi.

DEDE MUSA BAŞTÜRK VATAN VE MİLLET AŞKI İLE ÖRÜLMÜŞTÜ

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun valiliği önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  Çok kıymetli annemiz, müteveffa kardeşimizin çok değerli eşleri, sevgili çocukları, kardeşleri, yakınları, çok değerli mesai arkadaşları, dostları, çok değerli protokol, değerli kardeşimiz, meslektaşımız Dede Musa’yı geçirmiş olduğu kalp krizi dolayısıyla bugün rahmeti rahmana uğurluyoruz, Allah mekânını cennet etsin, Allah; gani gani rahmet eylesin, İlimizde hem Espiye’de görev yapmakla beraber daha önce Dereli ilçesinde de bulunması vesilesiyle emekleri olan, alın teri olan, ayak izi olan bir kardeşimiz, Dede Musa Baştürk, adil bir Kaymakamdı, doğru bir Kaymakamdı, dürüst bir Kaymakamdı, yine Vatan ve Millet aşkı ile örülmüştü. Bugün aynı zamanda Şehitler Günü ve biz onu Şehitler Günüde uğurluyoruz, tekrar ailelerine sabrı cemil diliyorum. Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …