EGC Başkanı Koşan’dan, 10 Ocak Mesajı

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Muzaffer Koşan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Koşan, basın mensuplarının kamuoyunun bilgilendirilmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu vurguladı.

Koşan, 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarılan ve gazetecilere önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana, 10 Ocak’ların ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak tanımlandığını belirtti.

Koşan, “Demokratik toplumların vazgeçilmezi, halkın gözü kulağı ve sesi olan basın; bireyin haber alma hakkını sağlayan düşünce ve ifade özgürlüğünün temel aracıdır. Gelişim ve kalkınma sürecine de büyük katkıları olan basın, bu misyonunu yerine getirirken basın ahlakı kurallarından taviz vermemelidir. İlkeli, özgür ve tarafsız bir şekilde bu mesleği yerine getiren basın mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle karşılaştıkları tüm olumsuz koşullar içinde mesai mefhumu gözetmeden görevlerini yerine getiren, tarafsızlık ve objektiflik anlayışından ödün vermeyen değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gönülden kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …