Eğitimde Hedef Türkiye’de Marka Şehir Olmak

AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır başkanlığında Eğitime Destek Platformu(EDEP) Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İmam Hatip Okullarının Erzincan’da vizyonu masaya yatırılarak değerlendirme yapıldı.

 

Erzincan Eğitime Destek Platformu(EDEP) Ekim ayı toplantısı, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda İmam Hatip Okullarının son durumu konuşuldu. Milletvekili Çakır, Erzincan’ın Hafızlık ve eğitimde ki başarılarıyla, Türkiye’de marka şehir olacağını söyledi.

Erzincan Eğitime Destek Platformu koordinesinde platform üyesi STK ların katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, Eğitime Destek Platformu il Koordinatörü Ali Şimşek, Eğitime Destek Platformu İl Koordinatör yardımcısı Hasan Çakmak, TÜGVA Erzincan İl temsilcisi Fatih Yeşilbaş, İnsan Medeniyeti Hareketi il temsilcisi Hasan Çakmak katıldı.

Pandemi tedbirleriyle gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını yapan Erzincan Eğitime Destek Platformu İl Koordinatörü Ali Şimşek, Platform kuruluş amacının eğitim çağındaki bütün çocukların ve gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olarak yetişmesini sağlamak ve bu amaç için altyapı oluşturmak ve aynı gayeye sahip sivil toplum kuruluşları (STK) arasında ortak koordinasyon ve işbirliği yapmak olduğunu ifade ederek gündem maddelerini açıklayarak toplantıyı başlattı.

BAŞARI SIRALAMAMAMIZ YÜKSEK

Yapımı devam eden İmam Hatip Ortaokul İnşaatı, İmam Hatip Lisesi öğrenci potansiyeli ve Merkez ve ilçelerdeki okular ile ilgili bilgi veren Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, “PANDEMİ kurallarına uygun olarak okul öncesi 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 8. Sınıf ve 12. Sınıflarımız eğitime daha önce başlamışlardı. 02 Kasım itibariyle 5 ve 9. Sınıflarda yüz yüze eğitime başladılar. Okullarımızda hiçbir sıkıntı yok. Her türlü tedbir alındı” dedi.

İnşaatı devam eden okulların bulunduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Gün, Tercan ilçemizde bir imam hatip okulu ihtiyacımız var. Öğrenci sayıları bakımından Türkiye geneli ortalamanın üzerindeyiz. Erzincan olarak başarı sıralamamamız yüksek” dedi.

4-6 YAŞ GURUBUNU ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Özellikle Hafızlık eğitimi noktasında diğer illere göre iyi noktada olduklarını ifade eden Erzincan İl Müftüsü Burhan Çakır, “Erzincan ilimizde 4-6 yaş gurubunu çok önemsiyoruz. Diyanet işleri başkanlığımızın başlattığı bu 4-6 yaş Kur’an kursu hafızlık eğitim projesi çok önemli. Bildiğiniz gibi bu proje öncesinde sadece ilkokulu bitirenler hafızlık eğitimine alınabiliyordu. Erzincan’a müstakil 4-6 yaş gurubu Kur’an kursunun yapılmasını gerekliliğine vurgu yapan il müftüsü Çakır, gerçekleştirildiği takdirde Türkiye’ye örnek olur. Gelecekte vatana, millete hizmeti ibadet bilen genç nesil yetiştirmek istiyorsak 4-6 yaş çok önemli. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile istişare içerisinde olacağız.

Erzincan İmam Hatip Mezunları ve Mensupları derneğimizin kurucu başkanlığı bana nasip oldu diyerek açıklama yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Türkiye genelinde gerçekleştirilen oluşuma bizlerde Erzincan olarak destek olduk. Şuan da Önder’in çatısı altında çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Erzincan ilimiz İmam Hatip okulları ve öğrenci tercihi noktasında Türkiye genelinin üzerinde bulunuyor. Bu bizi gerçekten sevindiriyor.

Toplantıların her ay yerine getirilmesinin önemine vurgu yapan Milletvekili Çakır, 3 ayda bir Türkiye koordinatörü ve Valimizin katılımı ile yapılan toplantılarımız oluyordu. Şimdi PANDEMİ dolayısıyla çoklu katılım toplantılarımız ZOOM üzerinde devam ettiriyoruz. Erzincan ilimiz okullarımız bakımında fiziki olarak durumları çok iyi. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederim. Milletvekili olarak platformda 6 kişi olduklarını ve farklı illere görevlendirildiklerini söyleyen Milletvekili Çakır, her ay farklı bir ilimizde toplanacağız. Erzincan’ımızı çok istedim fakat buraya başka bir arkadaşımız uygun gördüler. Burada İsmail Şişman kardeşimiz ile toplantılar yapılacak. İnşallah hayırlı hizmetlerimiz olur.

Yaklaşık 4 yıldır yapımı çeşitli nedenlerden dolayı yapımı tamamlanamayan İmam Hatip lisesinin inşaat durumu ile de bilgi veren Milletvekili Burhan Çakır, “Sur yapı yönetim kurulu başkanı Altan Elmas’ı aradığını inşaatın durumunun ne olacağı konusunda detaylı konuştuğunu söyledi. Altan Elmas’ın Mart, Nisan gibi başlatarak, mutlaka bu eğitim döneminin ikinci yarısına yetiştireceğini ifade ettiğini söyledi. Sur yapı tarafından yapılacak olan Elaattin Elmas Anadolu İmam Hatip lisemizde 24 derslik, Kütüphanesi, mescidi, abdest alma alanları ve spor salonu ile Erzincan’a yakışır bir okul olacağı müjdesini verdi.

Erzincan Türkiye’de Marka Şehir Olacak

Mevcut binanın hasarlı olması ve öğrencilerin tedirgin olmaları dolayısıyla inşaatın biran önce tamamlanması ve Erzincan’a kazandırılması noktasında takibini sürdürdüğünü belirten Milletvekili Burhan Çakır, Platform olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve diğer paydaşlar ile düzenli aylık toplantılar yapılması eksikliklerin önüne geçilmesi adına önemli olduğunu söyledi. Çakır İnanıyorum ki Erzincan Hafızlık ve Eğitimde ki başarılar ile Türkiye’ de marka şehir olacaktır” dedi.

Toplantıya katılım sağlayan tüm paydaşlara teşekkür eden AK Parti Milletvekili Burhan Çakır, Eksikliklerin kontrol edilmesi üzerine çalışmalar yapılması sonrası inşallah 1 ay sonra ki toplantıda buluşuruz” diyerek toplantıyı sonlandırdı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …