28 Mart Perşembe , 2024

Erzincan Demirkent TOKİ İlkokuluna Örnek Destek

Haber: Eren Varlı

Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulunda AYADER, Öz Uludağ Firması ve Okul Aile Birliği katkılarıyla yapımı tamamlanan 4 sınıfın açılışı gerçekleştirildi.
Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulunda düzenlenen açılışa, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olçaş, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan İl Müdürü Yahya Tekin, AYADER Yönetimi, okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Düzenlenen açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün; “Çocuklarımızın şiirinde sevgi vardı bir de mutluluk vardı. 2023 eğitim vizyonu muzda da mutlu çocuklar güçlü Türkiye var. Çocuklarımızın eğitim ve öğretimi ile ilgili olarak tabii ki önemli olmazsa olmazlarından bir tanesi de altyapının onlar için hazır hale gelmesi. Bu iki sınıfla ilgili olarak okulumuzun başlatmış olduğu bir çalışma Sayın valim Sayın Belediye başkanım. Burada 4 tane sınıfın açılışını yapacağız. Bu dört sınıfın 3. Okul aile birliğimiz marifetiyle, velilerimizin marifetiyle okuldaki öğretmen ve idarecilerimizin marifetiyle yeni nesil sınıf dediğimiz hatta daha da ilerisi bir son aşaması Future Classroom Lab dediğimiz, geleceğin sınıf ve laboratuarları. Yani biz bildik bileli birbirimizin ensesine bakmış olduğunuz sınıflardan çocukların farklı oturabilme imkânları sunabilen mobile masalar, sandalyeler ve dizayn edilebilecek olan üretim alanı, geliştirme alanı, işbirliği alanı, sunum alanı gibi farklı alanlar burada olabiliyor. Ben özellikle 2023 eğitim vizyonunda geçen yıl tam bir yıl oldu ki Pazartesi günü sayın bakanımız İstanbul’da bunun açıklaması ile ilgili bir çalışma da olacak. İl müdürleri de toplantıya katılacağız. İlimizde şu ana kadar tasarım beceri atölyesi ve yeni nesil sınıf olarak 50’nin üzerinde sınıfı ve tasarım beceri atölyelerini ve bunların çoğunluğu da okul aile birliğimiz ve öğretmenlerimiz marifetiyle oldu. Burada buraya bir anlam katan AYADER’e de ayrıca teşekkür ediyoruz. Öz Uludağ firmasının sponsorluğunda sponsor oldular. İnşallah bu bir başlangıç olur. İlimizde eğitime gönül veren, bu yönde imkânları olan iş adamlarımız STK’larımız da inşallah bu seferberliğe bir katkı sunar ve neticesinde işte mutlu çocuklar güçlü Türkiye’ye en güçlü adamı Erzincan’da atmış oluruz” dedi.
Daha sonra AYADER adına konuşan Başkan Yardımcısı Nesimi Beyazsaç; “Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği’nin önderliğinde Uludağ Turizm’in katkılarıyla Metin Uludağ katkılarıyla sınıfımızı hizmeti sunmaktan onur duyuyoruz. AYADER Başkanımı Gürsel Sarımaden’in, adına tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Programda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olçaş; “İstanbul’daki Erzincanlılar derneğine, Uludağ firmasına ve okul aile birliklerimize ilimizdeki eğitime vermiş oldukları desteklerden ötürü şükranlarımı sunuyorum. İnsanların büyüdükleri yeri kendi memleketini unutmaması güzel bir vefa örneği. Bu destekler sayesinde burada okuyan öğrencilerimiz çok daha nitelikli bir eğitim imkânına kavuşmuş olacaklardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programda son olarak konuşan Belediye Başkanı Bekir Aksun; “Bugün Erzincan’da sahiplik duygusuyla İstanbul Anadolu Yakasından gelen değerli hemşerilerimizin katkılarıyla sınıflarımızın yeniden günün anlam ve önemine binaen öğrencilerin seviyelerine göre dizayn edilmiş durumda ve zamanımızın teknolojisinin daha rahat kullanabileceği yeni sıra düzeni ile çocuklarımızın daha rahat edeceği bir sistemle karşı karşıya olduğumuzu gördüm ve bir öğretmen olarak çok mutlu oldum. Çünkü çocuklarımıza ne kadar değer verirsek geleceğimizi o kadar teminat altına almış olacağız. Bundan dolayı öncelikle AYADER yönetim kuruluna çok çok teşekkür etmek istiyorum. Bu öğrencilerimize katkı sundukları için. Bu birlik beraberlikle ülkenin kalkınmasında ancak sağlanabilir onun için büyüklerin küçüklere verdiği bugün burada bir göstergesi gündemde olmak da onun için de her birinize katılımcıları ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından yapımı tamamlanan 4 sınıf öğrencilerin eğitim ve öğretimine açıldı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …