28 Mart Perşembe , 2024

Erzincan’dan Milli Takıma Bir Şampiyon Daha Katıldı

Haber: Eren Varlı
Erzincan, Badminton branşında yılardır Milli takıma sporcu yetiştirilmesinde öncülük ediyor. Erzincanlı Milli sporcular arasına bir yenisini daha katıldı Yeni Yıldız sporcu Aleyna Korkut yaşı daha 11 olmasına rağmen 13 yaş Türkiye şampiyonu olup önce 13 yaş milli takımına girdi. Bulgaristan da yapılan Balkan şampiyonasında ülkemize 3 Madalya kazandırarak ileride yıldız bir sporcu olmanın sinyallerini verdi. Daha sonra 18-22 Eylül 2019 tarihinde Ankara da yapılan 15 yaş Milli takım seçmesinde kendinde yaşca büyük sporcularla mücadele edip 15 yaş Milli takımına girerek Slovenya ve Slovakya da yapılan Uluslararası Turnuvalarda ülkemize temsil etme hakkını kazandı.

Erzincan Türk Telekom lisanslı sporcu hakkında bilgi veren sporcunun Antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin; “Aleyna Badmintonda Türkiye’nin ve Erzincan’nın aldığı başarılı sonuçlarla yeni parlayan yıldızı oldu. Başarısının yanında derslerdeki çalışkanlığı ve örnek davranışlarıyla da diğer sporculara örnek olan sporcumuz inşallah ileride Avrupa ve Dünya dereceleri alacak başarılar gösterir” ifadelerini kullandılar.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …