28 Mart Perşembe , 2024

Gün: İnanıyorum ki Güzel ve Verimli Bir Dönem Geçireceğiz

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Gün mesajında: Eğitim, insan ruhunu biçimlendirme sanatıdır. Bütün fiziksel imkânlarımız, koşuşturmamız, hazırlıklarımız öğrencilerimizin gözlerine bakıp onların ruhlarındaki enerjiyi tekrar yakalayabilmek içindir. Aslında ruhumuzun her zaman bir yol göstericinin sesine olan ihtiyacı, susamış bir bozkırın suya olan ihtiyacı gibi. Sabırsızlığımız, neşemiz ve heyecanımız uzun süre sonra tekrar öğrencilerimizin ruhlarına temas etme umudundan kaynaklanıyor. İşte bugün bu umutla ilk önce ve her şeyden önce Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi benliğine, geleneklerimize bağlı millet olmanın ulvi bilincini zihinde ve kalbinde taşıyan nesiller yetiştirmek için bismillah diyoruz. Salgın döneminde okullarımızın sürekli açık kalması için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde hareket edersek inanıyorum ki güzel ve verimli bir dönem geçireceğiz.

 

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Öğretmenliği donmuş, sıradanlaşmış bir çerçeveden kurtarmak, icra edenin de muhatap olanın da zevk aldığı bir yaşama biçimine dönüştürmek için tek çaremiz okumak, anlamak ve anlatmaktır. Zira çocuklarımız işaret parmaklarınıza değil ayak izlerinize bakar. İyi bir örnek olduğumuz sürece iyinin, doğrunun, faydalının peşinden giden, üreten nesiller yetiştirebiliriz. Kendini sürekli yenileyen, kişiliğiyle, duruşuyla, hayata bakışıyla birer örnek olan siz değerli öğretmenlerimizin gayretleriyle yeni başarı hikâyeleri yazmaya devam edeceğiz.

 

Değerli Velilerimiz,

Sydney Harris der ki : “Eğitimin tüm amacı aynaları pencerelere çevirmektir.” Keşfeden, sorgulayan, bilimin ışığında kendini yenileyen bireyleri hep beraber yetiştireceğiz.  Çocuklarımızın ikinci evi, okullarımız olacaktır. Sizin için en kıymetli varlıklarınız olan çocuklarınızı bize emanet ettiğinizin bilincinde ve sorumluluğumuzun farkındayız. Öğretmeni, yönetici ve tüm çalışanları ile eğitim dünyamız bu sorumluluk bilinci ile ülkemize umut dolu bir gelecek yaratma isteğinde kararlıdır. Bu hedef doğrultusunda çocuklarımızın eğitiminde okulla sürekli diyalog halinde olmanız, çocuklarımızın gelişimlerini yakından takip etmeniz öğrencilerimizin başarısını artıracaktır.

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bu eğitim-öğretim döneminde tecrübeli öğretmenlerimiz ve modern dersliklerimizle sizlere eğitim vereceğiz. Öğretmenleriniz sizleri sabırsızlıkla bekliyor. Sizlere yol gösterecek, sizlerin geleceğine yön verecek, ufuk açacak eğitim kadromuzla başarılı bir dönem geçireceğinize yürekten inanıyorum. Sizlerin varlığı, bizler için en büyük güç kaynağı olduğunu unutmayın. Zenginleştirilmiş eğitim ortamında inanıyorum ki büyük başarılar elde edeceksiniz. Yeter ki öğrenme aşkını, keşfetme merakını canlı tutun. Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü unutmayalım “Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” Sizlere başarılar diliyorum.

Ben bu duygu ve düşünceler içinde ilköğretim haftasının ve yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize esenlikler diliyorum” dedi.

 

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …