“Hayat Eve Sığar” Mobil Uygulaması Hizmette

Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması Android ve App Store platformlarında hizmete sunuldu. Uygulamayla ilgili olarak Erzincan İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada; “Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan “Hayat Eve Sığar” mobil uygulaması Android ve App Store platformlarında yayına başladı. Uygulama her gün size sağlık bilginizi sorduğu gibi, ailem bölümüne dâhil ettiğiniz insanlardan herhangi biri pozitif yâda temaslı ise size uyarı geliyor, yine uygulama kullanıcıların bluetooth nu acıyor ve sokakta gezerken karşılaştıklarınızdan birisi daha sonra pozitif çıkarsa şu gün şu saatte pozitif birisiyle karşılaştınız diye sizi uyarıyor.

Yakın sürede çok fazla riskli alanlarda dolaşan ve fazla kişi ile temas eden kişiye risk puanı verecek ve o kişiyi gerekirse teste gönderecek, hatta arkadaşları varsa eklenmiş senin şu arkadaşının riski yükselmiş uyarısı verecek. Test yapılıp negatif çıkarsa riski sıfırlayacak. Uygulama ile bulunduğunuz bölgedeki enfekte hasta yoğunluğunu görebiliyorsunuz. Aile ve yakın görüştüğünüz herkese yükletme gayretinde olunursa faydası çok olacaktır. Ayrıca izolasyon altında bulunanların yüklemesi kaçınılmaz. Herkesin bu uygulamayı yükleyerek kullanmaya başlaması birçok şeyin takibini, hastalık sonrasındaki temas zincirinin kolayca bulunmasını sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması Nedir?

Uygulamayla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nca; “Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen mobil uygulamadır. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikâyetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabilirsiniz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz. Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz” açıklamasında bulunuldu.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …