İl Pandemi Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Erzincan İl Pandemi Kurulu toplantısı yapılarak Koronavirüse karşı alınan tedbirler, denetim faaliyetleri ve sağlık hizmetlerinin sunumuna yönelik yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları İhsan Ayrancı ve Mehmet Şerif Olçaş ile ilçe kaymakamları ve kurul üyeleri katıldı. Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla düzenlenen toplantıda, bugüne kadar alınan tedbirler, denetim faaliyetleri ve sağlık hizmetlerinin sunumuna yönelik yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Valisi Mehmet Makas; salgınla mücadelede her bir faaliyet alanı için belirlenen tedbirlere uyum ve etkin denetim mekanizmalarının titizlikle yürütülmesini ayrıca tedbirlere uymayanlarla ilgili idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin başlatılması noktasında da gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Alınan tedbirlere titizlikle uyulması halinde hem ülkemiz adına hem ilimiz adına vakaları azaltarak, kısa sürede bu mücadelede başarıyı yakalayacaklarını bildiren Vali Mehmet Makas, tüm vatandaşlara tedbirlere uyma çağrısını yineledi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …