Işıkpınar’da Doğalgaz Çalışmaları Başladı

Haber: Eren Varlı

Erzincan Belediyesi hizmet ağına dâhil edilerek mahalle olan Işıkpınar’da doğalgaz sevinci yaşanıyor. Uzun süredir beklenen doğalgaz çalışmaları yetkili firma tarafından başlanıldı.

Erzincan Merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Işıkpınar Mahallesinde uzun süredir beklenen doğalgaz çalışmalarına başlanıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Işıkpınar Mahalle Muhtarı Abdurrahman Varlı, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’a teşekkür etti.

Işıkpınar Mahallesi Toplu Konut bölgesinden start verilen doğalgaz hat çalışmaları aralıksız sürdüğünü belirten Işıkpınar Mahalle Muhtarı Varlı, doğalgaz aboneliklerine ilişkin olarak firma yetkilileriyle yaptıkları görüşme neticesinde mahalle sakinlerine abonelik çağrısında bulundu.

Muhtar Abdurrahman Varlı açıklamasında: “Öncelikle Erzincan Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun ve Doğalgaz Firma Müdürü Serdar Karaca’ya çok teşekkür ediyoruz. Özverili yoğun çalışmaları sonucunda mahallemiz doğalgaza kavuştu. Mahalle sakinlerimiz abonelik konusunu sormaya başladılar. Bizde firma yetkilisi arkadaşlarımızdan bu konuda bilgi aldık. Mahalle sakinlerimiz aboneliklerini yaptırmaya başlayabilirler. Pandemi dolayısıyla şehir merkezine gitmeye gerek kalmadan evlerinden kredi ve banka kartlarıyla yetkili arkadaşlarımız aracılığıyla bu işlemler gerçekleştirilebilecek. Evde yapılan aboneliklerde nakit ödeme kabul edilmediği tarafımıza belirtildi. Yaklaşık 800 lira olan abonelik ücreti içinde taksit imkânı bulunuyor.

Erzincan Belediye Başkanımız Sayın Bekir Aksun’dan istirhamımız imar çalışmalarının biran önce tamamlanmasıdır. Bu konuda da mahalle sakinlerimizin çok yoğun talepleri var. Usulsüz yapılaşmanın önüne geçilmesi adına bu konuda da çalışmaların hızlandırılması bizleri mutlu edecektir. Doğalgaz çalışmalarının iki yıl içerisinde yaklaşık 400 hanelik mahallemizde tamamlanması hedefleniyor.

Vasgirt Deresi konusunda da gerek Sayın Valimizle gerekse Erzincan Belediye Başkanımızla görüştük. Dere adını Işıkpınar ’ın eski isminden alıyor. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’da son ziyaretinde söz vermesine rağmen halen bir çalışma yapılmadı. Üstüne Kavakyolu Beldesi’nden de atık depolar hale geldik. Bura içinde acil bir çalışma bekliyoruz” dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …