28 Mart Perşembe , 2024

Kadın Cinayetleri, Geçen Yılın Aynı Dönemine Göre % 45 Azaldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle ülke genelinde tedbirlerin alındığı 11 Mart’tan bu yana kadın cinayetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre % 45’lik bir azalış meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada; “Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda alınan tedbirler sayesinde bu yıl kadın cinayetlerinde düşüş görülmeye başlandı. Özellikle bu düşüşte alınan ciddi tedbirlerin yanı sıra Polis Merkezi Amirliklerinde ve Jandarma Karakollarında görev yapan kolluk personeline aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele konusunda eğitim verilmesi ve polis sorumluluk bölgesinde, il düzeyinde kuruluşu bulunan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ilçe düzeyine de yaygınlaştırılmaları etkili oldu. Ülke genelinde büro amirliği sayısı 81’den Bin 005’e çıkartılarak yaklaşık 5 bin personel ile daha etkin ve verimli hizmet verilmeye başlanıldı.

Kovid-19 pandemisi nedeniyle ülke genelinde tedbirlerin alındığı 11 Mart’tan bu yana kadın cinayetlerinde de önemli azalış meydana geldi. 11 Mart-27 Nisan 2019 tarihleri arasında 44 kadın, 11 Mart-27 Nisan 2020 tarihleri arasında ise 24 kadın hayatını kaybetti. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl % 45’lik azalış meydana geldi” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …