28 Mart Perşembe , 2024

Karakelle’den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

21.23.24.26.Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 105. Yıl dönümü dolasıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Karakelle açıklamasında; “ Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel ifadesi olan Çanakkale Zaferinin 105. Yıl dönümünü idrak ediyoruz.

105 yıl evvel bugün insanlığın nabzı Çanakkale’de vurmuş, kıtalar Çanakkale’de birbirine girmiş, Anadolu’nun Jeopolitik ve jeostratejik önemini kendi menfaatleri hesabına kullanmak isteyen devletler Mehmetçiğin, döktüğü kan, bağışladığı can üzerine kendi emperyalist ideallerini bina etme istemişlerdi. Çanakkale Savaşları ve bu savaşlarda efsaneleşen Mehmetçik ve onun Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanın hain emellerine dur diyerek Türk Milletinin gönlündeki Yüce tahtını korumuştur. Böylece Çanakkale Zaferi; dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, hadiselerin akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Yüce Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azim mücadelesi olmuştur. Millet olarak bugüne nasıl geldiysek, büyük badireleri nasıl geride bıraktıysak yarınki Türkiye’ye ulaşırken de, Çanakkale ruhuyla hareket edeceğiz. Zira bizler, aynı Yunus’un, aynı Mevlana’nın, aynı Pir Sultan’ın pervanesi olarak Çanakkale destanını yazdık, “ Çanakkale geçilmez” Anlayışını bütün dünyadaki zihinlere kazıdık.

Biz daha nice yıllar boyunca Millet olarak, her 18 Mart gününü Yeni Türkiye’nin geleceğine ilham verecek, ışık verecek, güç verecek, bir inanç ve ruhla kutlamaya devam edeceğiz. Bu duygularla bir asır önce genç gelinlerin, ağlaşan anaların gözyaşlarını harç yaptıkları, Mehmetlerin etten ve kemikten ördükleri duvar ile gerçekleştirdikleri muhteşem zaferi bizlere kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, Tüm şehitlerimize rahmetler, Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …