25 Nisan Perşembe , 2024

“Kariyer de Yaparım Spor da” Projesi Tanıtıldı

“Kariyer de Yaparım Spor da” projesi tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı İhsan Ayrancı, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ve davetlilerin katıldı. Projenin tanıtımı basının katılımıyla Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

Erzincan merkezinde ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik “Kariyer de Yaparım Spor da” projesi kapsamında 7 spor salonunda ve atletizm pistinde basketbol, voleybol, hentbol ve atletizm branşlarında Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından altyapı eğitimi veriliyor. Bu öğrenciler okullarındaki “Oyun ve Fiziki Etkinlikler” dersini; ilgili salonlarda, seçtikleri branşlarda Beden Eğitimi Öğretmenleri nezaretinde işleyip, hem oyun oynayıp hem de altyapı eğitimi alıyorlar.

11 Mart – 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında devam edecek projeye, toplamda 12 okuldan bin 250 öğrenci katılım sağlıyor. Bu projeyle amaç çocuklara temel hareket becerileri kazandırmak, boş zamanlarını verimli kullanma alışkanlığını edinmelerini sağlamak. Millî Eğitim Bakanlığının “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganı ile yürüttüğü 2023 Eğitim Vizyonu çalışmalarına katkı sunarak, Erzincan’da ilerleyen zamanlarda başta “Okul Sporları” olmak üzere düzenlenecek spor organizasyonlarında Erzincan’ı temsil edecek sporcuların yetişmesi sağlanıyor.

Diğer Haber

Erzincan’da Çocuk Şenliği Düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Erzincan Valiliği himayelerinde; Erzincan Belediye Başkanlığı, …