28 Mart Perşembe , 2024

“Kur’an’ı Anlamada Sünnete Duyulan İhtiyaç”

Erzincan İl Müftülüğü ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile “Kur’an’ı Anlamada Sünnete Duyulan İhtiyaç” konulu konferans düzenlendi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın; “Kur’an Bize Yeter Söylemi” temasıyla “Kur’an’ı Anlamada Sünnete Duyulan İhtiyaç” konulu konferans verildi.

Erzincan İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa misafir konuşmacı Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın yanı sıra, İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsak Emin Aktepe, Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişlerinden Başmüfettiş Mehmet Melih Yılmaz ve Müfettiş Yardımcısı Muhammet Kaplan, ilçe müftüleri, din görevlileri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldılar.

Yoğun bir katılımla başlayan programın açılış konuşmasını ilahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. İsak Emin Aktepe yaptı. İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, ev sahibi olarak söz aldığı konuşmasında hoş geldiniz karşılamasının ardından konuşmacı Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın sunumunu yapacağı konu üzerindeki görüşlerini ifade ederken, güncel bir mesele olarak üzerinde durulması, konuşulması gereken hassas bir konu olması yönüyle davetlilerin dikkatlerini konuya yoğunlaştırmalarını istedi. Bir-iki örnek ve tecrübeleriyle misaller verdikten sonra mikrofonu konuşmacıya bıraktı.

Sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, bugün sıklıkla dillendirilen “Kur’an Bize Yeter” söylemi üzerine çeşitli örneklerle, anekdotlarla ve hadis ilmindeki engin birikimleriyle Kur’an’ı anlamanın hadisler olmadan, sünnet-i seniyye’ye itibar ve ittiba edilmeden kâmil manada anlaşılamayacağını ve yaşanamayacağını sinevizyon sunumu eşliğinde detaylarıyla birlikte katılımcılarla paylaştı.

Program sonunda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsak Emin Aktepe, Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’a bir bakır işleme hediye takdim ettiler. Kitapların imzalanması ve çekilen hatıra fotoğraflarıyla program sona erdi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …