“Meslektaşımızın Yanındayız”

Haber: Eren Varlı

Erzincan’da görev yapan Kazankaya Gazetesi Muhabiri ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) temsilcisi İbrahim Gürler, yazdığı haberden dolayı Anagold 24 Erzincanspor kulüp yöneticisi 3 kişinin yumruklu saldırısına uğradı.
Hastanelik olan gazeteci darp raporu alarak karakola şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Olaya ilişkin olarak Erzincan Gazeteciler Cemiyeti tarafından kınama yapılan bir basın açıklaması yapılarak olayın takipçisi olunacağı açıklandı.
Erzincan Gazeteciler Cemiyeti üyesi basın mensuplarının katılımıyla yapılan açıklamada yaşadığı olaya ilişkin olarak konuşan Gazeteci İbrahim Gürler; “Hafta sonu oynanan Anagold 24 Erzincanspor – Manisaspor karşılaşması öncesinde Anagold 24 Erzincanspor yöneticileri tarafından darp edildim. Bu olay basına yansıdı. Olayla ilgili hukuki süreci başlattık. Sonucunu bekleyeceğiz. Sosyal medyada olayla ilgili bir takım insanların kulüp yöneticilerine karşı küfür ettiğim söylentileri var. Benim kulüp yöneticilerine karşı ettiğim en ufak bir küfür yoktur. Sadece Erzincanspor üzerinden iki kişinin operasyon çektiğini yönetim üzerinden görevde olmamasına rağmen yönetimin içerisindeymiş gibi olayların takipçisi olduğunu ve transferlere karıştıklarını, yönetim adına açıklama yaptıklarını belirten ifadeler kullandım. Bu “Operasyon Çocukları” ifadeleri bununla alakalıdır. Her hangi bir küfür yok. Zaten bunlar basınımızda olan şeyler. Trabzon da yayın yapan bölgesel bir Karadeniz Gazetesinin bir manşetini göstereyim. Burada hakem Ümit Öztürk’e yönelik bir manşet. Bunun neresini küfür anlayacaksınız. Bunu bir Türkiye duydu. Bir Türkiye gördü. Bu bir küfürse hakem gazete hakkında suç duyurusunda bulunabilirdi. O yüzden yaşanan olayı ben kınıyorum. Özellikle ülkemizin zor durumlardan geçtiği bir dönemde spor idarecilerinin şiddetten uzak bir görüntü sergilemesini talep ediyorum.
Gürler Olay Anını Anlattı
Erzincanspor yöneticisi Ufuk Helvayiyen geldi. İbrahim bu kullandığın ifadeleri bize mi kullandın? Hangi ifade dedim. “Operasyon Çocuğu” dedi. Size ne diye kullanayım orada belirtmişim isimde vermişim. Sen orada video ki kişilere bunu kullandın diyerek bana vurdu. Sonra orada ki diğer yöneticilerde peşine bana vurdular. Sonra polis araya girdi ve olay sonlandı” ifadelerini kullandı.
Başkan Koşan, “Meslektaşımızın Yanındayız”
Daha sonra konuşan Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Koşan ise;  “Yazdığı bir haberden dolayı arkadaşımızın saldırıya uğraması son derece çirkin ve basın özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Sebebi ne olursa olsun kamu görevi yapan gazetecilere kaba kuvvet uygulamanın kabul edilir yanı yoktur.  Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Temsilcisi İbrahim Gürler, Anagodl24 Erzincanspor-Manisaspor karşılaşması öncesinde Anagold24 Erzincanspor yöneticisi olan 3 kişi tarafından saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Görevi başında saldırıya uğrayan bir kamu görevlisi için yapılması gereken tüm idari ve adlı işlem ve müeyyidelerin meslektaşımız için de yerine getirilmesi hususunda gerekli girişimlerde bulunduk. Şurası unutulmamalıdır ki; basın mensuplarının yaptıkları haberleri beğenmeyebilirsiniz, ancak bunun yolu şiddet ve saldırı değildir.
Hastaneye kaldırılarak darp raporu alan arkadaşımıza geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimizi iletirken, saldırıyı yapan yöneticileri kınıyoruz. Bu tür hadiselerin bir daha meydana gelmemesini diliyor, olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Ayrıca sosyal medya üzerinden de üçüncü şahıslar olayı farklı yönlere taşımak istemektedir. Bunlara da itibar edilmemesini ve o şahısların bu tarz paylaşımları ne niyetle yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Gazetecilerin bu tür saldırılarla yıldırılamayacağını deklare ederken, meslektaşımızın yanında olduğumuz belirtir ve olayı en şiddetli şekilde kınadığımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.
“DAGC’den Kınama”
Yaşanan gazeteciye saldırı olayının ardından Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından kınama yayımlandı.
DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy imzasıyla yayımlanan kınama metninde; “Kazankaya Gazetesi muhabiri ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) temsilcisi, cemiyetimiz üyesi İbrahim Gürler, bugün oynanan Erzincanspor- Manisaspor 3.Lig maçı öncesinde Erzincansporlu yöneticiler tarafından tekme tokat darp edilmiştir.
Şurası unutulmamalıdır ki; basın mensuplarının yaptıklarının yaptıkları haberleri beğenmeyebilirsiniz, ancak bunun yolu şiddet ve saldırı değildir. Hastaneye kaldırılarak darp raporu alan arkadaşımıza geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimizi iletirken, saldırıyı yapan yöneticileri kınıyoruz”dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …