18 Nisan Perşembe , 2024

Meşveret Toplantıları Artısını Gösteriyor

Meşveret Erzincan Projesi kapsamında ilki Otlukbeli ilçesinde düzenlenen toplantıda, Çayırlılı çiftçilerin gündeme getirdiği tarımsal sulama sorunları kapsamında Valilik koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda, Ozanlı Köyü Deresi’nden Çayırlı Göletine su aktarımı başladı.

Erzincan Çayırlı ilçesi Ozanlı Köyü Deresi’nden sulama mevsimi haricinde boşa akan suyun değerlendirilmesi amacıyla 2 kilometrelik mesafeye 400 mm çapında borular döşenerek, Çayırlı ilçesinde bulunan ve tarımsal sulama amaçlı kullanılan Çayırlı Göleti’ne aktarılıyor. Yapılan bu çalışma ile tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilerin  özellikle son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle, artan sulama ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmektedir.

Çayırlılı çiftçilerin için büyük öneme sahip olan ve Erzincan Valiliği koordinesinde; Erzincan İl Özel İdaresi, Çayırlı Kaymakamlığı ve Çayırlı Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen bu çalışma, bölgedeki tarımsal faaliyetlere büyük destek sağlayacak.

…………………….

Diğer Haber

Erzincan Belediyesi ve KUDAKA arasında ulaşım için teknik destek projesi imzalandı

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek …