28 Mart Perşembe , 2024

Millî Eğitim Müdürü Gün’den Refahiye Ziyareti

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İlçe ziyaretleri kapsamında 13/05/2019 Pazartesi günü Refahiye ilçesini ziyaret ederek 8.sınıf, Refahiye Anadolu Lisesi ve Refahiye Fen Lisesi öğrencileri ile toplantılar yaptı.

İlçede öğrenim gören 8.sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Gün, LGS hakkında bilgilendirmelerde bulundu. LGS sınav sistemi ve nitelikli okullar hakkında bilgi verdi. Günümüzde artık Mesleki ve Teknik Liselerde okuyan gençlerimizin iş bulmada daha avantajlı olduklarını belirtti. Sınav yaklaşırken not ortalamalarının da liseye geçişte önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Refahiye Anadolu Lisesini ziyaretinde gençlik kavramı üzerinde durdu. Gençlerin sadece kendilerinden sorumlu olmadıkları, bütün millete ve bütün insanlığa karşı sorumluluk duymaları gerektiğini ifade etti. Bu nedenle öncelikte hedef sahibi olmak gerektiğini açıklarken Prof.Dr.Aziz Sancar’dan alıntı yaparak başarının sırrının çalışmak, sebat ve inat etmekte gizli olduğunu öğrencilere anlattı. Onların değerli olduğunu, en büyük hazine olarak genç nüfusun görüldüğünü, bu nedenle kendilerinin umut olduğunu söyleyerek başarmak zorunda olduklarını aktardı ve bu sürecin başında ve sonunda olan 9 ve 12. sınıf öğrencilerinin süreçlerini kıyaslayarak başarılar diledi.

Refahiye Fen Lisesini ziyaretinde ise, Öğrencilere; Geleceğin Türkiye’sinin inşasında gençlerin eğitim ve öğretimlerinin en belirleyici etken olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin gelecek yürüyüşünde gençlerin kendilerini her alanda en üst seviyede yetiştirmeleri ve geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Lise çağlarında çalışmayan azim gayret göstermeyen fedakarlık yapmayan ve gelecekle ilgili bir perspektifi olmayan kimselerin Türkiye’mizin yükselmesinde ve gelişmesinde söz sahibi olamayacağına değindi. Türkiye de eğitim öğretimin gelişmesi, donanımlı ve nitelikli insanların yetiştirilebilmesi için devletimizin bütün imkanlarını seferber ettiğine dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürü Gün, öğrencilerin bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek devlete hizmet etme kapasitesine sahip olması gerektiğini belirtti. Öğrencilerimizin gelecekteki hedeflerinin büyük olması gerektiğini söyleyerek büyük hedeflere ulaşabilmenin yolunun büyük çalışmalar sarfetmekten geçtiğini hedefe ulaşmada en önemli kriterin azim, gayret, fedakarlık ve çalışkanlık olduğunu dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Gün, başarıya çiçekli yollardan ulaşılamayacağını, başarı için zorluklara katlanmak gerektiğini vurgulayarak dünya üzerinde her alanda gelişen toplumların nasıl geliştiklerini örneklerle anlattı. Öğrencilerle söyleşi bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayarak başarı dileklerinde bulundu.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …