28 Mart Perşembe , 2024

“MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMİZLE KUTLUYORUZ”

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladılar. Erzincan Milletvekilleri mesajlarında; Mübarek Kurban Bayramını, en içten duygularımızla kutluyoruz; Kurban Bayramı’nın, ilimiz ve ülkemiz başta olmak üzere, tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Bayramlar, millet olarak birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik duygularımızın pekiştiği, sevginin, şefkatin, merhametin, dayanışmanın doruk noktasına çıktığı, manevi duyguların had safhaya ulaştığı, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unutup kucaklaştıkları müstesna günlerdir.

Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan kurbanın ve Kurban Bayramı’nın anlamını çok iyi kavramak mecburiyetindeyiz. O sebeple birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer odakları ile kararlılıkla mücadele ettiğimiz bir süreçte idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik girişimleri milletçe boşa çıkarmak için önemli bir vesile olduğu kanaatindeyiz.

Bununla birlikte yakın coğrafyamızda zulüm, türlü şekillerde kardeşlerimizi inletirken, yoksulluk hükmünü sürerken, Kurban Bayramı’nın gönülleri yumuşatıp insanlığa vicdanı ve merhameti hatırlatması da en büyük arzumuzdur. Bizler büyük bir teslimiyet ve gönül huzuru içinde kurban ibadetimizi ifa edip kurbanımızı dünyanın dört bir yanındaki mazlum, mağdur ve yoksul kardeşlerimizle, komşularımızla, akrabalarımızla, dostlarımızla paylaşmanın sevincini yaşarken; İslam coğrafyasının da aynı müstesna heyecanı her bayram yaşamasını tüm samimiyetimizle umut ediyoruz.

Aziz Hemşehrilerimiz, Kıymetli Erzincanlılar,

Bu bayramda da çocuklarımızı özellikle hatırlamanızı, onları sevindirmenizi; yetimleri, öksüzleri ve hastaları özellikle gözetmenizi istiyoruz. Bayram trafiğine çıkan tüm kardeşlerimizden, tüm şoförlerimizden, kurallara riayet etmek suretiyle, son derece dikkatli araç kullanmalarını rica ediyor; gittikleri yerlere emniyetle ulaşmalarını diliyoruz. Kurban Bayramı vesilesiyle, vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Aziz Milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı bir kez daha can-ı gönülden tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dediler.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …