9 Aralık Perşembe , 2021

Öğrenciler, Yörenin yemeklerini araştırdılar, konuştular, uyguladılar ve yarıştılar

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Haci Ali Akın uygulamalı bilimler yüksek Okulu  Gastronomi Bölümü öğrencileri, yörenin yemeklerini uygulamalı olarak yaparak yarıştılar. Yörenin bir birinden farklı lezzetleri jürinin beğenisine sunuldu.

Düzenlenen programda, öğrenciler önce Kemaliye de “keyveni” deninen  iyi yemek pişiren kadınların evlerine giderek  onlardan yemekleri öğrendiler. Sonra İlçe de bulunan  lokantaların aşçılarıyla da konuşarak, uygulayarak yemekleri öğrendiler. Sonrasında öğrenilen yemekleri okul mutfaklarında uygulayarak  Kadınlar Kooperatifinin salonunda halkın huzurunda yarıştılar.

Kemaliye’de bulunan Kadınlar Kooperatifinin Salonunda gerçekleştirilen yarışmada jüri üyeliğini Kemaliye Belediye Başkan Vekili Etem Kılıç, Okul Müdürü Nurettin İmre, Songül Özgünaydın, Hatice Gülten ve Şüheda Sağçolaktı  yaptı. Öğrenciler dört masa olarak yarışmaya girdiler. Bütün yemekler Kemaliyle (Eğin) nin bilinen yemekleri olup  kızartma, keşkek eğin kaburgası, tatlılar ve bütün çeşitleri jürinin görseline sundular.Jüri önce masaları görsel durumuyla inceledi sonra masalardaki yemeklerin tadına bakarak değerlendirme yaptı.

Program sonrasında Kemaliye belediyesi ve Kemav hem yarışan öğrencilere hem de Jüri üyelerine ödüller verdi. Sonrasında programa katılan izleyiciler,  Yüksek okulun bu çalışmalarından daha da yararlanarak, “ Kemaliye Yemekleri” kitabını yapmalıyız. Bu çalışma ile Üniversitenin yüksek okulun önemi de anlaşılmış oldu. Üniversite ile daha çok iş birliği yapmak gerek dediler.

Diğer Haber

Sağlık Bakanlığı’ndan yeniden atama kurası

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr’de yer alan bilgiye göre,Sağlık Bakanlığı, 23/11/2017 tarih ve 2017/19 …