28 Mart Perşembe , 2024

“Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek”

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay arasında yapılan protokol gereği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması 2011 yılından beri her yıl yapılıyor.

Konuyla ilgili olarak Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay arasında yapılan protokol gereği, öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması 2011 yılından beri her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Bağımlılık konulu eserlerin değerlendirildiği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması, edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda yapılmakta, ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere her kademedeki okullarımızda öğrencilerimiz yarışmaya katılmaktadır. 2 kategoride, farklı kademelerde belirlenen il birincileri Yeşilay tarafından ödüllendirilecek ardından 81 ilin ilkokul, ortaokul, lise birincileri Türkiye Finali jürisi tarafından değerlendirilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Edebi ve görsel kategoride dereceye girenlerin ödül töreni Erzincan Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonda İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Dereceye girenler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün elinden aldıktan sonra toplu fotoğraf çektirdiler.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …