28 Mart Perşembe , 2024

Şahin, “Kişi Başı Tek Seferde 4 Bin 800 TL”

Haber: Eren VARLI

Erzincan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı M. Gökhan Şahin, 1650 çalışan adına promosyon anlaşması sağlandığını belirtti. Konuyla ilgili olarak konuşan Erzincan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Şahin açıklamasında; “Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı EAH, Tercan ve Refahiye Devlet Hastaneleri için yapılan promosyon anlaşmasında 1650 çalışan adına 4800 TL kişi başı tek seferde Ziraat Bankasına kaldı. Yapılan bu ihaleye Türk sağlık Sen yetkili sendika olması nedeniyle,  İl Sağlık Müdürlüğü’nün davetiyle gözlemci olarak katıldık.

Türk Sağlık-Sen Şubesi olarak sağlık çalışanlarının en iyi parayı alması konusunda gerekli görüş ve düşüncelerimizi banka ve kurum yetkilileriyle paylaştık ve açık artırma usulü ile yapılan ihale sonucunda en yüksek rakamı Ziraat Bankası vermesi nedeniyle ihale Ziraat Bankasına kaldı. Ancak son zamanlarda malum sendika yetkilileri (sağlık sen) bugüne kadar çalışanların kanayan parmağına merhem dahi olamamışken, yapılan bu promosyon anlaşmasını altı dolu olmayan söz ve iddialarla çamur at izi kalsın hesabıyla sağlık kurumlarında promosyon anlaşması üzerinden sendikamızı karalama kampanyası yürütmektedirler. Bu malum sendikaya şunu hatırlatalım, daha bir yıl önce Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü, Altı ilçe, Aile Hekimlikleri ve 112 Birimlerini ilgilendiren promosyon anlaşmasına yetkili olarak siz girdiniz ve 1950 TL almadınız mı?

Çalışma ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bağlı Kuruluşlarına 2019 Aralık ayı içerisinde yetkili sendika olarak siz girdiniz kişi başı 1920 TL almadınız mı ? 2013 yılında Kamu Hastaneleri için Ankara’da Kamu Hastaneleri Başkanlığı ve Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak promosyon anlaşmasında 270 Bin personel adına 5 yıllığına 2375 TL alıp, bunu da 5 taksite bölüp 475 TL her yıl için aldığınız promosyonu parasını unuttunuz mu!

Ve utanmadan kalkıp bizi eleştiriyorsunuz.

-2020 yılı için 3 + 4 sefalet zammına mahkûm edenler,

-Kadro bekleyen sözleşmelilerle ilgili sessiz kalanlar,

-3600 ek göstergeyi gündeme getirmeyenler,

-Döner sermayeler ile ilgili eylem ve söylem yapmayanlar,

-Yine kadro bekleyen hizmetli personel için hiçbir şey yapmayanlar,

Görüldüğü gibi 2019 yılı Ağustos ayında yapılan bu toplu sözleşme görüşmelerinde kendi yapamadıklarını gölgelemek ve üstünü kapatmak adına, utanmadan promosyon üzerinden sendikamızı karalama politikası yapmaktadırlar,  Herkes çok iyi biliyor ki, Türk sağlık-Sen her zaman çalışanın yanında saf tutup, sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak adına her zaman elini taşın altına koyan bir sendikadır. Sizin gibi gücü arkasına alıp, koltuk peşinde koşmak değildir. Biz sağlık çalışanlarının sorunlarını meydanlarda, kurumlarımız önünde ve her platformda gündeme getirip dillendirirken, siz neredeydiniz? Tabi siz yine koltuk peşinde koşuyordunuz.

Kıymetli sağlık çalışanları son olarak şunu açıkça belirteyim, promosyon anlaşmasında sendika olarak sizleri mağdur edecek hiçbir çalışma içinde olmadık, bilakis elimizden gelen tüm çaba ve gayreti gösterdik, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ancak sağlık çalışanlarını beklenti içerisine sokup, umut tacirliği yapan malum sendikayı bu ayrıştırıcı, çirkin ve fütursuz sendikacılığı karşısında kınıyor, siz sağlık çalışanlarının takdirlerine sunuyorum” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …