28 Mart Perşembe , 2024

Tercan’da Yapılacak 351 TOKİ Konutu İhalesi Yapıldı

Haber: Eren Varlı

Erzincan Tercan ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan 351 konutun ihalesi yapıldı. Konuyla ilgili olarak AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 351 konutun ihalesinin yapılmasıyla ilgili olarak gündem değerlendirmesinde bulundular.
Erzincan Milletvekilleri açıklamasında; “Tercan ilçemizde yapılacak olan 351 konutun ihalesi yapıldı.  Proje kapsamında TOKİ tarafından inşa edilecek konutlar Tercan Camiişerif Mahallesinde 2 Etap 351 Adet Konut ve 5 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre düzenlemesiyle yapılacak.
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilen projenin yer teslimi sonrasında tamamlanma süresi 550 gün. Hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.  Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Erzincan Merkez’de 195, Üzümlü ilçesinde 75, İliç’te de 230 olmak üzere toplam 500 konut yapılacak. 15 Ocak tarihi itibariyle 500 sosyal konut için başvuruların son günü. Yine hatırlatalım; dar gelirlileri ev sahibi yapmak için müjdelenen 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında aylık 894 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile Türkiye tarihinin en ucuz finansal maliyetiyle vatandaşlarımız evlerine kavuşacak. 16 Aralık tarihinde başlayan başvurulara ilk günden beri çok büyük talep var. Bir buçuk yıl içinde bitirilmesi planlanan konutlar özelliklerine göre 140 bin ila 210 bin TL arasında fiyatlarla satışa sunulacak. Yüzde 10 peşin ödeme yapan vatandaşlarımız, aylık 894 TL taksit ve 240 ay vadeyle bu konutlara sahip olabilecek.
Yapılacak konutların yerleri kesinleşmiş değil. Bu konuyla ilgili Erzincan’a ve vatandaşlarımıza yarayacak en uygun yeri belirleyeceğiz inşallah. Erzincan için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz ve memleketimiz yararına olan her türlü yatırımın takipçisi olup altına imzamızı atacağız. Derdi sıkıntısı problemi olan tüm hemşerilerimiz bilsinler ki her zaman yanlarındayız” ifadelerini kullandılar.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …