Vali Arslantaş, Su Taşkınlarının Yaşandığı Bölgede İncelemede Yaptı

Erzincan’da Tercan’a bağlı Kargın Beldesi yakınlarında Karasu Nehri’nin taşması sonucu bölgedeki tarım arazileri, E-80 Karayolu ve tren yolları sular altında kaldı. Erzincan’da etkili olan yoğun yağış ve karların erimesi nedeniyle su seviyesi yükselen Karasu Nehri’nde taşkın meydana geldi. Uzun süreli yağışların sonucunda suyun akış yolu üzerindeki dere yataklarında etkili olan sel, Karasu Nehri’nde bazı bölgelerde taşkınlara neden oldu. Taşkınların yaşandığı Kargın Beldesi ve Yollarüstü Köyü bölgelerinde incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yaşanan taşkınlarda herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğuna vurgu yaparak; “Yaklaşık bir haftadır aşırı bir yağış var. Bu yağışlarla birlikte karların da erimesi sonucu taşkınlar oluştu. Tercan ilçemizin Kargın Beldesine bağlı Yolarüstü Köyü ve beldenin bütün tarım arazileri sular altında.

Yer yer karayolunun suyun etki etmeye başladığı noktalarında arkadaşlarımız tedbirler alıyorlar. Üzümlü ilçemizde Balaban, Sarıkaya Köyü mevkiinde tren yolunun altının oyulması sebebiyle şuanda ulaşım durmuş durumda. Tren yolu ulaşımı durdu, fakat yolcu seferleri etkilenmeyecek. Erzincan’dan otobüslerle yolcularımızı Erzurum’a aktaracağız. Oradan yine trenle devam edecekler. Yolcu ulaşımında bir aksama yok. Bu yağışların dün itibariyle yüksek seviyeye ulaştığı, daha fazla su seviyesinin yükselmeyeceğini öngörüyoruz. Vatandaşlarımız tedirgin olmasınlar. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla, jandarmasıyla AFAD ve DSİ ile işinin başında. Vatandaşlarımızın bu afetten en az şekilde etkilenmeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …