“Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir”

İçişleri Bakanlığının “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” uygulaması kapsamında, Erzincan’da ki yaya geçitlerinde ki çizgiler kırmızı renge boyandı. Erzincan’da 8 ilçede eş zamanlı olarak belirlenen yaya geçitlerinde “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” uygulaması gerçekleştirildi.

Ordu Caddesi üzerinde gerçekleşen programa Erzincan Vali Mehmet Makas’ın yanı sıra Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Akın Levent ile bazı kurum müdürleri katıldı. Vali Mehmet Makas, gazetecilere yaptığı açıklamada, konu ile ilgili 30 bin broşür dağıtıldığını söyledi.  Vali Makas, 14 emniyet 20 jandarma bölgesinde bu uygulamanın gerçekleştirildiğini belirtti.

Vali Makas: “Bu çalışmalar sadece yaya trafiği için değil ölümlü kazaların yaralamalı kazaların dünya standartlarından çok daha hızlı bir şekilde düşüşünü memleketimizde müşahede ettik. Bu sadece 2019 yılında başlayıp 2021 yılında bitecek bir program da değil. 2021-2030 karayolları trafik strateji belgesi oluşturuldu” dedi.

Türkiye Kovid-19 risk haritasında çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride şehrin yer alması ile ilgili ise Vali Mehmet Makas: “Pandemi ile mücadele noktasında ilimiz ne yazık ki kırmızı kategoriye geçti. Oda bizim kırmızı çizgimiz tedbirlere uymak. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymak tüm Erzincanlıların boynunun borcu. Bizim de boynumuzun borcu. Kurala uyana saygı gösterebilmek, onun hakkını teslim edebilmek adına da tüm Erzincanlımıza pandemi ile mücadele noktasında istirham ediyorum maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları noktasından istirhamda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …