28 Mart Perşembe , 2024
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve Erzincan bağlantılı birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda hemşehrileriyle bir araya geldi. Yıldırım, programda konuşma yaptı. ( Yasin Aras - Anadolu Ajansı )

Yıldırım, İstanbul’da Erzincanlılarla Buluştu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Erzincan bağlantılı birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda hemşehrileriyle bir araya geldi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Erzincan bağlantılı birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda hemşehrileriyle bir araya geldi. Etkinlikte çok sayıda kişi yer aldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, Erzincanlıların gösterişi  sevmediğini, gönülden sevdiklerini ve İstanbul’da yaşayan 320 bin hemşehrisinin  gönlünün kendisiyle beraber olduğuna inandığını söyledi. Erzincan’ın baba ocağı olduğunu aktaran Yıldırım, İstanbul’un  Beyoğlu’nun ve Kasımpaşa’nın gönlündeki yerinin ayrı olduğunu vurguladı.

Kasımpaşa’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştığını  hatırlatan Yıldırım, “Gurbet deyip yollara düştük. Yolumuz İstanbul’a düştü.  Burada büyüdük, okuduk ve burada meslek sahibi olduk. Bu şehirde aş, iş sahibi  olduk. Bu mübarek şehre borcumuz var. Benim için Beyoğlu, Haliç, Kasımpaşa’nın  ayrı bir önemi var. Hayatımın en güzel yıllarını burada geçirdim. Burası ‘Dünya  lideri, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştığım Kasımpaşa’dır.  Cumhurbaşkanımızla başlayan 40 yıllık yolculuğumuzda, 1994 yılında  Cumhurbaşkanımızın diktiği bayrağı Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru giderken  daha da yükseklere çıkarmak için bu şehre belediye başkanı adayı olduk. 20  günümüz kaldı. 39 ilçenin her birini teker teker dolaşıyorum. Nereye gitsem,  hemşehrilerim halka halka etrafımda toplanıyorlar. Hemşehrilerimiz, zor  zamanımızda da güzel zamanlarımızda da hep bizimle beraber oldular.” diye  konuştu.

“Zaman kısa yapacak çok işimiz var” diyen Yıldırım, hemşehrilerinden  oy desteği istedikten sonra şöyle devam etti: “Bu seçim, İstanbul’u Cumhuriyetin 100. yılına taşıyacak kadroların  seçileceği bir seçim olacak. İnanıyorum ki, hemşehrilerimiz bu seçimde  tercihlerini daima birlikten, kardeşlikten yana ve İstanbul’un ortak geleceğinden  yana kullanacaklar. Buna zerre kadar şüphem yok. Şunu herkes iyi bilsin, yolları  böleriz ama Türkiye’yi böldürmeyiz. Bölücülerle kol kola girenlerle işimiz olmaz.  Bizim işimiz, bayrak, toprak, devlet, millettir. Kol kola girerek kardeşliğimizi  daha da güçlendirerek geleceğe devam edeceğiz. Ülkemize içeride ve dışarıda  tezgah kurmaya çalışanlara da ‘eyvallah’ demeyeceğiz. Bölgeleri ayıran, ülkemizin  başına bela olan teröristleri de bu ülkede yaşatmayacağız. Ne diyoruz: Tek  millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, birlikte  Türkiye olacağız.”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da yaptığı konuşmada,  Binali Yıldırım’ın İBB Başkanı olabilmesi için tüm İstanbullu ve Erzincanlıların  gece gündüz çalışacaklarını söyleyerek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde  Binali Yıldırım ile devam edeceğiz. Yıldırım ile birlikte çok farklı bir İstanbul  olacak” dedi. EKEV Başkanı Sadık Ağca ve Erzincanlı Sanayici ve İş Adamları Derneği  (ERSİAD) Başkanı Saim Bahadır kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Toplantı sonunda Binali Yıldırım’a hediye takdim edildi. AA

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …