Leon-İstanbul Dijital PR hizmeti sunuyor!

Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı; 2007 yılından bugüne Türkiye’nin kendi alanlarında en seçkin kurum, şirket ve markalara iletişim desteği vermektedir.

 

Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı; müşterilerinin iş hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayacak iletişim stratejilerini oluşturur, projeler geliştirir ve bunların hayata geçirilmesini üstlenir. Gerçekleştirdiği iletişim programlarının iş sonuçlarına katkılarının ölçümlenmesine ilişkin modellemeleri geliştirir.

 

Ulusal ve uluslararası alanda ve yerel bölgelerde faaliyet gösteren bütün müşterilerine, stratejik iletişim danışmanlığı, marka yönetimi, medya ilişkileri, kriz yönetimi, pazarlama iletişimi, etkinlik yönetimi, sosyal sorumluluk yönetimi, siyasal iletişim, sponsorluk yönetimi, PR ajansı etkinlik ve organizasyon yönetimi gibi iletişim disiplinlerine ait tüm hizmetleri sunan Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı müşterilerinin iş ve iletişim hedefleri doğrultusunda yüksek kalite ve standartta değer yaratan ve müşteri beklentilerini eksiksiz karşılayarak onların kurumsal itibar ve performansını sürekli artırmanın önemine inanan bir şirkettir.

 

Müşterilerinin ihtiyaçlarını sektör ve pazar dinamikleri çerçevesinde analiz ederek çözümler sunan Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı her sektörden farklı kurum, marka ve kişilerin iletişim ihtiyaçlarına uygun stratejiler planlar, yönetir ve sonuçlarını ölçerek değerlendirir. Müşterilerine sunduğu iletişim stratejileri ve planlarıyla müşterilerinin pazarlama hedeflerine ulaşabilmesine, kurum algısının pekiştirilmesine katkı sağlar.

Dijital PR Nedir?

Dijital PR, haberlerinizin ulusal ve yerel gazetelerin internet sayfalarında, ulusal ve yerel haber sitelerinde, sektörünüze hitap eden tematik haber sitesi ve portallarda basın bültenlerinizin kullanılması ve yayınlanmasıdır.

 

Digital PR; bir markayı, bir şirketi bir projeyi veya bir online varlığın yönetmek ve iyileştirmek için online yöntem ve araçların kullanılmasıdır. Digital PR; sosyal medya, sosyal imleme ve paylaşım, arama motoru, blog, forum, haber siteleri gibi internet araçlarının halkla ilişkiler amaçlı kullanılmasıdır.

 

Bunlara ek olarak hedef kitle ile kurulan iletişimin yanı sıra, SEO ile arama motorları için optimize edilen basın duyurularının yayını, sosyal medya siteleri aracılığıyla basın duyurularının yayılması, kişisel/kurumsal virallerin oluşturulması, bir kurum hakkındaki bilgilerin paylaşımı, marka hakkında konuşulmasının sağlanması, marka yeniliklerinin takip edilebilir hâle getirilmesi, büyük kitlelere kısa sürede e-posta yoluyla erişilmesi, acil durumlarda müdahale edilmesi, marka iletişimine karşı olumlu ve olumsuz tepkilerin ölçülmesi, word of mouth ve word of mouse (!) iletişimin teşvik edilmesi ve daha birçok online faaliyet Dijital PR kapsamındadır.

 

Dijital PR’ın Faydaları

Haberlerinizi on binlerce kişi görür!

Sizinle birlikte hazırlayacağımız basın bülteniniz başta ulusal gazetelerin internet sayfaları, büyük haber siteleri ve tematik portallar olmak yüksek trafikli sitelere gönderilecek. Asgari 50 farklı sitede haberiniz yayınlanacak. Yayınlanacak bütün haberlerin sonunda on binlerce kişi internet üzerinden basın bültenlerinizi okuyacak. Bu sayede şirketinizi bilen, tanıyan yeni potansiyel müşteri adaylarına ulaşacaksınız. Ayrıca kulak dolgunluğu ile şirketinizi bilen ama bir bağı olmayan kişilere de ulaşacaksınız. Özetle kurumunuzla yayınlanan haberleri on binlerce kişi görecek.

 

ÖNEMLİ: Basılı gazetede yayınlanan haberler sadece yayınladığı gün okura ulaşırken dijitalde yayınlanan haberler kaybolmuyor. Başta Google olmak üzere arama motorlarında haberin içeriği ilgili tarama yapan herkes uzun yıllar firmanızla ilgili bülteni okuyabilecek.

 

Arama Motorları Şirketiniz ve Ürünlerinizle İlgili Haberleri İndexlesin!

Arama Motorları hakkınızda internet haber sitelerinde ve tematik portallerde çıkan haberleri indexlesin, en az 3-4 yıl boyunca hakkınızdaki pozitif haberleri internette kalsın! Örneğin, arama motorlarında kurumunuz, hizmetleriniz ve ürünlerinizle ilgili 3. kişinin ağzından yazılmış ve sizi anlatan içerik çok fazla yok. Yapılacak haber çalışmalarının en önemli avantajlarından biri Google, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarında 3-4 yıl boyunca işinize yarayacak hakkınızda pozitif haberlerin indexlenmesi olacaktır.

 

Bu sayede kurumunuz ve ürünlerinizle ilgili bir fikri olmayan potansiyel müşterileriniz şirketinizi ve sunduğunuz hizmetleri araştırdığında yani sizi google’ladığında hakkınızda internet haber sitelerinde ve tematik portallerde yayınlanan haberlere ulaşacak. Bu haberler sizin kontrolünüzde yazıldığı için hakkınızda pozitif bilgilere ulaşmış olacak. Potansiyel müşterilerinize doğru mesajları bu haberlerle vermiş olacaksınız.

 

Ayrıca günümüzde hemen herkes ve her kurum yeni tanıştığı veya bir şekilde iletişim kurduğu şirket ve kişileri önce arama motorlarında “kimlik sorgulaması” yapıyor. Bir örnek vermek gerekirse, şirket yöneticileriniz mesela müşteri temsilcileriniz şirketinizi tanımayan bir müşteri adayına ya da başka bir potansiyel iş ortağınız olabilecek bir şirkete toplantıya gittiğinde toplantı sonrası, görüşülen kişi şirketinizi google’ladığında hakkınızda haber sitelerinde yayınlanan haberlerle karşılaşacaktır.

 

Bu sayede görüşmeye gidilen şirketin sizinle çalışma sürecine girmesi süreci hızlanacaktır. Görüşülen ürün veya hizmet satmaya çalıştığınız potansiyel bir müşteri adayı ise, o kişinin sizden ürün veya hizmet satın alma süreci daha kolay olumlu neticeye bağlanacaktır.

 

Dijital PR Size ve firmanıza güveni arttırır!

Haberleriniz kaliteli ve prestijli gazetelerin internet sayfalarında ve yine en güvenilir haber kaynağı olan büyük haber sitelerinde ve tematik portallarde yayınlanacağı için bu mecralar firmanıza saygınlık katacaktır. Özetle haberlerinizin bu mecralarda yayınlanması ve firmanızın bu mecralarda görünmesi firmanızın prestijini yükseltecek ve firmanıza güveni artıracaktır.

 

Dijital PR satışa katkı sağlayan prestij ve imaj çalışmasıdır!

Dijital PR sadece 1 kere en az 3 bültenle yapılabilen bir çalışmadır. Satışa katkı sağlayan prestij ve imaj çalışmasıdır. Haberler yayına alındığında o gün, o hafta ve o ay binlerce kişinin okumasının yanında ortalama 5 yıl yayınlandığı sitenin arşivinde kaldığı için başta google olmak üzere arama motorlarından da 5 yıl boyunca okunmaya devam eder. Dijital PR’ı sosyal medyada paylaşabilir ve web sitenizde “Basında Biz” bölümü yapabilirsiniz! Dijital PR yaparak sosyal medya sayfalarınıza içerik üretebilirsiniz. Takipçilerinize sektöründe iyi konumda olduğunuzu ve medyanın sizi haber yapmaya değer gördüğünü gösterip, takipçilerinizin zihninde ve algısında değerinizi yükseltebilirsiniz. Ayrıca web sitenize”Basında Biz” bölümü yapıp KURUMSAL BİR FİRMA” olduğunuz iş ortaklarınıza, var olan müşterilerinize ve potansiyel müşteri adaylarınıza gösterebilirsiniz. Dijital PR Google ve SEO değerinizi arttırır!

Dijital PR sayesinde google’daki değeriniz artar, bir süre sonra google sizi arzu ettiğiniz kelimelerde ilk sıralara çıkarabiliriz. Dijital PR’ın SEO çalışmalarına büyük katkısı vardır.

 

Medyada Haber Olarak Rakiplerinize Hem Fark Atın, Hem de Sektöre Yön Veren Bir Kurum Olduğunuzu Gösterin!

Yayın mecralarına herkes reklam verebilir, ancak çok az şirketin haberleri medyada yer bulur. Digital PR sayesinde diğer bir büyük kazanımız ise, sektörde var olduğunuzu, bu sektörde kalıcı olduğunuzu, sektöre yön veren bir kurum olduğunuzu rakiplerinize göstermiş olacaksınız. Kıyasıya rekabetin yaşandığı sektörünüzün temel taşlarından biri olduğunuzu birçok rakibinize fark atarak göstermiş olacaksınız

 

Haberlerinizin Yayınları Nasıl Raporlanacak?

Haberiniz bir gün 6 farklı yerde ertesi gün 12 farklı yerde yaklaşık 15 günlük süreçte yayınlanarak 50 farklı mecra rakamına ulaşır. Dolayısı ile haberleriniz çıktıkça en geç 2 iş günü içerisinde anbean linkler paylaşıldığı gibi bültenin yayını tamamlandığında toplu rapor gönderilir.

 

Bugün internet medyasında ulusal ve yerel bazda yayın yapan 750 civarında haber sitesi var. Bu sitelerden 50 tanesi günde 500 bin’den fazla kişi tarafından ziyaret ediliyor.

 

Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı olarak sunduğumuz Digital PR Hizmetimiz; şirketlere, kurumlara, markalara ve bu markaların ürünleri ile ilgili internet haber sitelerinde ve tematik portallerde haber çıkarılması konusunda dijital medya danışmanlığı hizmetini kapsamaktadır. Bununla birlikte marka ve itibar yönetimi açısından tek bir PR yaklaşımının tek başına yeterli olamayacağı ve online ve ofline PR’ın mutlaka bir arada ve birbirine entegre olarak yürütmek gerektiği unutulmamalıdır.

 

Dijital PR’ın Amaçları

– Geleneksel PR‟ın online ortamlarda da devamını sağlamak

– Dijital bir arşiv oluşturmak

– Tüketiciyle ilişki kurmak

– Marka/şirket aratıldığında karşılarına çıkmak

– Diyalog başlatmak

– Markaya/ürüne dair ilgi yaratmak

– Arzu edilen satış sonuçlarına ve iş başarılarına ulaşmak

 

Neden Dijital PR Hizmeti Almalısınız?

Nüfusun 3’te 2’sinin internet kullanıcısı olduğu Türkiye’de interneti kullanan bu insanların %72’si internete girdiğinde haber ve metin içerikli yazılar okuyor.

 

İnternet erişiminin ve kullanım sıklığının da artışına paralel, internette yer alan içerikler ve eWOM (online ağızdan ağıza pazarlama) tüketiciler için çok büyük önem kazandı. Herhangi bir ürünü veya hizmeti satın alma sürecinde Türkiye’deki insanların 45%‟i online search sonuçlarından, 42‟si o ürün ve o ürünü veya hizmeti satan şirketle ilgili online haberlerden etkileniyor.

 

Yine tüketicilerin 90%‟ı bir ürünü satın almadan önce arama motorlarından sorgulayarak karar veriyor.

 

Dijital dünyanın bu gücüne karşın, bugün offline yani gazete ve dergilerden etkilenme oranı ise 31%‟de kalmıştır.

 

Bu gerçekten hareketle internet mecrasında pozitif içerikleri olan firmalar ve kurumlar ürün ve hizmet satışında rakiplerine önemli fark atmıştır.

 

Dijital PR hizmeti almak, firmalar açısından ürün ve hizmet satışında önemli bir faktör haline geldiği için hemen her sektörden birçok firma internet mecrasında iletişim yatırımı yapmaya özen göstermektedir.

 

Firmanızın Dijital PR’ı nasıl yapılacak?

Birinci Adım: Firmanızla ilgili haber değeri taşıyan bir basın bülteni oluşturulacak.

İkinci Adım: Bülten içeriğine uygun 2 adet görsel belirlenecek, bu görseller bültende adı geçen yetkilinin fotoğrafları da olabilir, bültende bahsedilen konuyla anlatan görsellerde olabilir.

Üçüncü Adım: Bülten ve görseller sizin tarafınızdan onaylandığı takdirde hedefimize uygun dijital mecralara gönderilecektir.

 

Dijital PR ne değildir?

Haberlerinizi on binlerce kişi okur ve görür ama web sitenize binlerce kişi gelmez. Dijital PR çalışması doğrudan bir “reklam” çalışması asla değildir. Dijital Pr çalışması firmanızın bilinirliği arttıran prestij ve imaj çalışmadır.

 

Dijital PR’da etki nasıl sağlanır?

Dijital PR daha önce hiçbir ya da çok az pr yapmış firmaların en az 3 farklı bülten ile toplamda 150’yi aşkın haber yayını ile yapması gereken bir çalışmadır. Dijital PR çalışması o gün o hafta ve o ay yayınlandığı sitenin ilgili kategori sayfasında binlerce kişi tarafından okunduğu gibi ortalama 10 yıl boyunca ilgili sitenin arşivinde kalır, bu da başta google olmak üzere arama motorlarında o konuyla ilgili araştırma yani search edildiğinde o dijital içerikler potansiyel müşterilerin karşısına çıkar.

 

Dijital PR ve Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı

Leon-İstanbul İletişim Danışmanlığı olarak dijital mecralar (ulusal gazetelerin internet sayfaları, haber siteleri ve tematik portallar) üzerine uzmanlaşmış halkla ilişkiler (PR) şirketiyiz.

 

Dijital PR sayesinde firmanız, hizmetleriniz ve ürünlerinizle ilgili internet mecrasında haber olarak hem on binlerce kişiye ulaşabilir, hem de başka Google olmak üzere arama motorlarında “dijital bir geçmiş ve arşiv”  oluşturabilirsiniz!

 

Sizinle birlikte firmanız, ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili “Basın Bülteni” oluşturarak Türkiye’nin en çok okunan gazetelerin internet sayfalarında, yine en çok ziyaret edilen haber sitelerinde, içeriğinize göre kadın-emlak-dekorasyon-ekonomi- sektörel-sağlık portallarında basın bültenlerinizi görselleriyle birlikte yayınlatabiliyoruz.

Bilgi için www.leonistanbul.com’u ziyaret edebilir, 0 212 963 01 44’ten bilgi alabilirsiniz.

Diğer Haber

Kros takımımızdan bir başarı daha

Adana’da yapılan Bölgesel Kros Ligi Türkiye U16 kategorisinde Berfin Kara, Hatice Yaren Varol, Merve Sağlam …