5 Ekim Cumartesi , 2024

Ekmek Üretiminde Hijyen Kalitesi Artacak

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı birlikteliğiyle Türkiye genelinde başlatılan “Hijyen Eğitim Programları” devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan’da da dün ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında bulunan personele hijyen eğitimi verilmeye başlandı.Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı toplantı salonunda verilmeye başlanan eğitim programının açılışına Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Şahin, Türkiye Fırıncılar Federasyonu İdari İşler Sorumlusu Kenan Kalk, Erzincan Fırıncılar Odası Başkanı Cemalettin Çoşkun ve dün ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında bulunan personel katıldı.
Eğitime katılan protokolün açılış konuşmalarıyla başlayan eğitim ile Erzincan’da ve Türkiye’de daha hijyenik üretim hedefleniyor.
Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarının vermeye başladıkları eğitime katılım sağlayan elemanlara “hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar; gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar; personel, işyeri ve ekipman hijyeni; temizlik ve dezenfeksiyon; fırınlarda hijyen ve sanitasyon; fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları; gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile ilgili gıda mevzuatı; ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken üretim teknikleri; el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı; tam buğday ekmeği tüketiminin önemi ve sağlık üzerine etkileri ve ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler” anlatılıyor.
Eğitim sonunda yapılacak imtihanda başarılı olan katılımcılara ise Hijyen Eğitim Belgesi verilecek.

Diğer Haber

Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı

Haber: Muhammed Enes Sevilir Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Otlukbeli İlçesi Mahalle  ve köy …