Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2016 yılında 930 bin hastaya poliklinik hizmetinin verildiğini belirten Başhekim Yrd. Doç Dr. Fatih Özçiçek , yine aynı dönemde Bu hastalardan 25 Bin tanesi yatırılarak tedavi edilmiştir. A-B-C grubu olmak üzere 7800 civarında ameliyat yapıldı. Hastanemizin doluluk oranı % 80 civarındadır, Bildiğiniz gibi kalp damar cerrahisi alanın da hastanemizde başarılı ameliyatlar yürütülmektedir bu bağlamda 2080 hastaya anju yapıldı 860 hastaya ise ilaçlı stent uygulandı. 2016 yılında ayrıca hastanemizde 95 bypass cerrahisi gerçekleştirilmiştir” dedi.
Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek, 2016 yılında 930 bin hastaya hizmet verdiklerini ifade ederek verilen hizmetin kalitesine paralel olarak sevk oranlarında önemli düşüşler olduğunu ifade etti. Mengücek Gazi Araştırma hastanesi 2016 yılı ile ilgili verilerini paylaşmak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Başhekim Yrd. Doç Dr. Fatih Özçiçek açıklamalar da bulundu.
2016 yılında hastanemiz de 930 bin hastaya hizmet verdik. Bu hastalardan 25 Bin tanesi yatırılarak tedavi edilmiştir. A-B-C grubu olmak üzere 7800 civarında ameliyat yapıldı. Hastanemizin doluluk oranı % 80 civarındadır, Bildiğiniz gibi kalp damar cerrahisi alanın da hastanemizde başarılı ameliyatlar yürütülmektedir bu bağlamda 2080 hastaya anju yapıldı 860 hastaya ise ilaçlı stent uygulandı. 2016 yılında ayrıca hastanemizde 95 bypass cerrahisi gerçekleştirilmiştir.Onkoloji uzmanımızın son 5 ay içerisinde hastanemize katılması ile birlikte kematoliji ve onkoloji alanında önemli gelişmeler katedildi. 2016 yılı içerisinde 140 hastaya 1960 seans civarında kemoterapi uyguladık ve gelişen ihtiyaç doğrultusun da kemoterapi salonumuzun hem mefruşatını yeniledik hem de salonumuzu iki katına büyüterek hastalarımıza daha güzel bir ortamda hizmet veriyoruz.2016 yılı içerisinde hastanemiz de engellilerinde yaşayabilmeleri için olanaklarımızı artırdık Türkiye Kamu Hastaneleri kurumunun açıkladığı engellilere erişebilirlik yüzdeleri içinde 90 puan ile Erzincan Kamu Hastaneleri birliği ilk sırada yer alıyor engellilerimizin erişimi önemli ölçüde kolaylaşmış oldu. Hastanemizin acil servisinde sürekli bir yoğunluk var iki hastanede iki acil işletmekteyiz ve günde 800 ile 900 civarında başvuru oluyor ve bizler bunu karşılamakta zorlanıyoruz bu yüzden gelişen ihtiyaç doğrultusunda yeterli olan branşlar da ki bunlar KBB, Göğüs, Ortapedi, Dahiliye ve Radyoloji ayrıca Göz ve Kardiyoloji de akşam 19:00’a kadar mesai dışı poliklinik uygulaması yapmak şartıyla diğer dört branş da 16:00 dan 23:00’ e kadar poliklinik hizmeti vermekteyiz. KBB, İç hastalıkları, göğüs ve ortapedi branşlarında gündüz işi olan memurlarımız ve çocukları okulda olup da akşam getirmek isteyenler gerek MHRS den randevu alarak gerekse belirtilen saatlerde hastane polikniliklerine baş vurarak hizmet alabilirler.
Bu uygulamaya başlamamız ile birlikte acile olan 900 civarındaki başvurular 600 ile 700 civarına inmiştir dolayısıyla hem acil servis de ciddi bir rahatlama oldu hemde hastalarımızın uzman düzeyinde daha iyi poliklinik hizmeti almalarını sağlamış olduk. 2016 yılın da dört yoldaki hastanemiz de Palyatif bakım hizmetlerini devreye soktuk ve 175 hastaya da hizmet verdik, aynı hastanemizde noroloji ve göğüs hastaları için ağırlıklı hizmet veren güzel ve modern bir yoğun bakım yaptık ayrıca ameliyathanemizi de yenilemiş bulunuyoruz.
2017 yılı içerisinde de ana binamıza bir Emar almayı planlıyoruz bu üst düzey bir emar böylece tıbbi cihaz farkımızı biraz daha geliştirmek istiyoruz. Şuan son doktor durumumuzu da açıklayayım; Sağlık Bakanlığımıza bağlı 65 uzman doktor , Erzincan Üniversitesi Tıp Fakultesine bağlı olarak 60 Yrd. Doç Doktor, 7 Doçent ve 4 profesör hastanemiz de hizmet vermekte, ana bilim dallarına bağlı 40 asistan doktor hastanemizde hizmet veriyor. Bildiğiniz gibi ek binamızın ihaleside yapılmış durum da inşallah ilkbahar ayların da temelinin atılması ön görülmekte. Diğer bir konu da hastanemizdeki sevk oranları ki hastanemiz açılmadan önce ilimizde sevk oranları Binde 20 iken şu an Binde 8 ‘e kadar düşmüştür, hatta acilden sevk edilen hasta oranı Binde 2’ye düşmüştür, öyle ki hastanemize gelen hastaların % 15 civarın da kısmı çevre illerden veya çevre illere bağlı ilçeler den geldiğini tesbit ediyoruz Binde 8 oranında çebvre illere sevk oranımız varken artık tercih edilen bir il konumuna da geliyoruz tabi ki hizmet kalitemizi ve doktor sayımızı daha da artırınca gerek sevk oranlarımız da gerekse çevre illerden daha fazla hasta alacağımızı düşünüyoruz, çünkü sağlık önemli ve herkes nerede daha verimli hizmet alacaksa oraya gitmekten çekinmiyor. İlimizde sevk giden ambulans sayısı geçen yıl 200 civarında hizmet kalitemizi artırarak bu sayıları daha da aşağılara çekeceğiz .2017 yılını inşallah hastalarımıza daha iyi hizmet verebileceğimiz daha kaliteli hizmet verebileceğimiz yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Haber: Enes Sevilir
Diğer Haber
TOKİ Konutları ve Doğalgaz Yatırımları ile Otlukbeli Kalkınıyor
Haber: Muhammed Enes Sevilir Otlukbeli Belediye Başkanı Yusuf Tektaş, Ankara ziyaretlerinde TOKİ konutları için ihale …