“1 Yaşına Kadar Dondurma Riskli”

Erzincan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, sağlıksız Dondurma tüketimine karşı uyardı. Sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış dondurmaların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Erzincan Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Hirik yaptığı açıklamasında; “Dondurma süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurmanın, protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiğini ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilen bir tatlı. Dondurma yaz aylarında herkes tarafından çok tüketilen bir besindir.

Zengin içeriği nedeniyle, dondurma aynı miktar süte göre daha yüksek oranda enerji, mineral ve vitamin kaynağıdır. Genellikle çocuklar yaz aylarında daha az süt tükettikleri için kalsiyum ihtiyaçları artar. Dondurma, süt sevmeyen çocuklar için de iyi bir süt seçeneğidir. İştahsız, zayıf, spor yapan çocuklar için önemli bir besin kaynağıdır. Sağlık sorunu olmayan her çocuk dondurma yiyebilir. Diğer yandan günün büyük bir bölümünü televizyon ve bilgisayar başında geçiren, oyun oynamayan, spor yapmayan çocukların ise dondurmayı dikkatli tüketmesi gerekir. Ayrıca 1 yaşına kadar bütün besinlerle yeni tanışan, alerji riski yüksek olan çocuklara dondurma vermek doğru değildir. İnek sütü ve yumurta alerjisi olan veya diyabetik çocuklara dondurma yedirilmemelidir.

Açıkta Satılan Dondurmalar Güvenilir Yerlerden Alınmalı

1 yaşından büyük çocuklarda ise aşırıya kaçmadan, günde 1-2 top dondurma tüketimi yararlıdır. Kapalı olan kutular içerisindeki dondurmaların şekil bozukluklarının olmamasına özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Açıkta satılan dondurmaları güvenilir yerlerden alınmalı ve tarihi geçmiş ürünler tüketilmemeli” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …