28 Mart Perşembe , 2024

101. Yıldönümünü Kutluyoruz

Erzincan Valisi Mehmet Makas, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Makas, “Bağımsızlık mücadelemizin simgesi, istiklal ve istikbalimizin sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesinin 101. yıldönümünü kutluyoruz’ dedi.

Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi: ‘İstiklal Marşı, ezelden beri hür yaşamış ve hür yaşamayı kendine şiar edinmiş Aziz Milletimizin, tüm yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen büyük fedakârlıklarla kazandığı Kurtuluş Savaşımızda verdiği o eşsiz mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser, aziz milletimizin vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi en güzel şekilde anlatmaktadır. İstiklal Marşımız; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş aziz milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur.Bugün bizlere düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulan ve şanlı ecdadımız tarafından yedi düvele karşı verilen o muhteşem mücadelenin önemini bilmek ve Millî Mücadele ruhunu sonsuza kadar yaşatmaktır. Atalarımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak, var olan birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak hepimiz için en önemli görevlerdir.

İstiklal Marşımızla birlikte, milletimizin duygu ve fikir dünyasının tercümanı, bu eşsiz eserin mimarı olan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da iyi anlamalı ve genç nesillere en iyi biçimde anlatmalıyız. Onun vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık aşkını kendimize örnek almalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” Dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …