28 Mart Perşembe , 2024

“11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” Yarışması Ödülleri Verildi

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, “11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve belge törenine katıldı.

Milli Egemenlik Anadolu Lisesinde yapılan ödül ve belge töreninde açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, “Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında 24.11.2016 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması” her yıl Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştirilmektedir. Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını arttırmak amaçlanmaktadır. Bu yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“11. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve belgeleri İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Yeşilay İl Başkanı Faruk Kocatürk ve Şube Müdürü Hüseyin Erol tarafından verildi.

 

Görsel eser kategorisi il birincileri:

Ela Nisa Demirtaş            Bahçelievler İlkokul

Nehir Yıldırım                  Üzümlü Şehit Murat Bayram Ortaokulu

Dilara Çulha                      Erzincan Güzel Sanatlar Lisesi

 

Edebi eser kategorisi il birincileri:

Nuray Meryem Demir         Demirkent Atatürk İlkokulu

Arda Berk Karataş          Erzincan Ortaokulu

Sude Hüma Yeşilyurt     Erzincan Fen Lisesi

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …