25 Nisan Perşembe , 2024

12 İçme Suyu Deposuna Bakım

Erzincan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü içme suyu depolarında bakım ve onarım çalışmalarına başladı.  Akyazı ve Buğdaylı Mahallesi içme suyu depolarında çalışmalarını başlatan ekipler, Akyazı ve Buğdaylı Mahalleleri de dahil olmak üzere Geçit, Çakırman, Kurutilek, Davarlı, Hürrem Palangası ve Işıkpınar Mahallelerine ait toplam 12 İçme suyu deposunda bakım çalışmaları gerçekleştirecek. Bu kapsamda zamana bağlı olarak korozyona uğrayan borular temizlenip boyanırken depoların dış cephesi ve manevra odaları da temizlenip boyanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Su ve Kanalizasyon Müdürü Bahattin Kalkan, “Merkeze yeni bağlanan köy ve beldelerdeki içme suyu depolarının tadilatını yapıyoruz. Tabi zamanla kullanıma bağlı olarak yıpranan depoların hem içerdeki metal borularının korozyona uğramasından dolayı onların ekonomik ömrünü uzatma adına kötü durumda olan bütün depolarda bakım yapıyoruz. Hem de dış cephenin ve içerdeki manevra odasının boyasını ve tadilatını yaparak eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Yapılan bakım çalışmalarından memnuniyetini dile getiren Buğdaylı Mahallesi Muhtarı İsmail Başgöze ise, “Allah razı olsun 70’li yılların deposu bir hayli eski bir depo. Belediye başkanımdan Allah razı olsun, yetkilileri yönlendirdi geldiler gerekeni yapıyorlar” dedi.

Diğer Haber

169,86 gram skunk maddesi ve hassas terazi ele geçirildi

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından  uyuşturucu madde kullanımının ve …