28 Mart Perşembe , 2024

“15 Temmuz Resim ve Kitap Sergisi” Açıldı

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Erzincan Millet Bahçesinde  “15 Temmuz Resim Sergisi ile 15 Temmuz Konulu Kitap Sergisi” nin açılışı yapıldı. 25 resim, 144 kitap ve 8 yerel gazetenin 15 Temmuz arşivinin yer aldığı sergi, gün içerisinde ziyaret edilebilecek.

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Millet Bahçesi’nde düzenlenen programda, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından farklı tekniklerle çizilen “15 Temmuz Resim ve Kitap Sergisi” ile 15 Temmuz konulu kitap sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Düzenlenen serginin açılışına Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3’üncü Ordu Kurmay  Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent,  AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ile MHP İl Başkanı Salih Aksu ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas: ‘ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz tarafından ortaya getirilen eserleri açıyoruz. Bugün burada bulunmamızın gerekçesi de Türkiye aşkıdır. Burada bulunmamızın gerekçesi nen hatunların, şerife bacıların sütçü imamların nesilleri olduğumuzu göstermek adına bu faaliyetleri sergileyip geçmişi unutmayıp geleceğe de umutla yürümek adınadır. Bu duygu ve düşüncelerle sergimizi açıyoruz’ dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Elif Yaren ise, serginin açılışında eseri olduğunu belirterek yaptığı çalışmayı uzunca bir süre sonra meydana getirdiğini dile getirdi.

Yapılan açılış merasiminin ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindeki katılımcılar fotoğraf ve kitaplardan oluşan sergiyi ziyaret ettiler.

Diğer Haber

Binali Yıldırım, Hemşehrileriyle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Son başbakan  Binali Yıldırım , memleketi Erzincan’da hemşehrileriyle iftar yemeğinde buluştu. Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, …