“165 Bin Kişinin Günlük Elektrik İhtiyacı Karşılanıyor”

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve Hidro Elektrik Santrali enerji üretimiyle 165 Bin kişinin günlük elektrik ihtiyacının karşılandığını açıkladılar. 

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Turnaçayırı Barajı, Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve HES enerji üretimine ilişkin olarak konuştular.

Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yaptıkları açıklamada:” Erzincan’ımız için çalışmaya ülkemiz için ter dökmeye devam ediyoruz. Erzincan’da yatırımlar aralıksız olarak büyümeye devam ediyor. Bunlardan Turnaçayırı barajı bizim çok önem verdiğimiz bir projedir. Barajımızın bütün bileşenlerinin tamamlanması ile 148 bin 870 dekar tarım alanını suya kavuşacak. Projenin tamamlanması ile milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yaklaşık 97 Milyon TL katkı sağlanacak.  Turnaçayırı Barajımızın yüksekliği 92 metre olup, depolama hacmi ise 50 milyon m3‘tür.

Yine Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve Hidro Elektrik Santrali enerji üretimiyle ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlıyor. Bağışta 1 Barajı ve HES; yılda ortalama 502,72 milyon kilovatsaat elektrik üretimi ile 165 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamaktadır. Milletimizin desteğiyle şehrimiz için ülkemiz için çalışmaya gayret edeceğiz” dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …