‘18 Mart Şehitler Günü’ Programı Belli Oldu

Erzincan’da 18 Mart Şehitleri anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl dönümü kapsamında bir dizi etkinlik düzenlenecek. 14 – 18 Mart tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı pansiyonlarda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğüne bağlı yurtlarda öğle yemeği olarak 18 Mart Şehitler Gününe özel “Çanakkale Menüsü” çıkartılacak. Yine programlar devamında İl Halk Kütüphanesinde, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı konulu Kitap Sergisi düzenlenecek olup  ilkokul, ortaokul ve liselerde, öğrencilerin bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, 18 Mart Şehitler Gününün anlam ve önemi hakkında program yapılacak.

İşte programın detayları

 3 Temmuz 2002 farili ve 24804 sayılı resmi gazetede 4768 no ile yayımlanan, “18 Mart gününün Şehitler Günü ve 19 Eylül gününün Gaziler Günü olarak ilan edilmesi” hakkındaki kanun uyarınca, 18 Mart 2022 Cuma günü “ Şehitler Günü” olarak anılacaktır.

Ayrıca, Başbakanlığın 2005/27 sayılı genelgesi gereğince; mezkûr günlerde yapılacak tören ve kutlamalara rahatlıkla katılmalarını sağlamak amacıyla; kamu kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan şehit dul ve yetimleri ile anne, baba ve kardeşleri 18 Mart Şehitler Gününde idari izinli sayılacaklardır.

DÜZENLENECEK TÖRENLER:

A- GARNİZON, DEPREM VE HAVA ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET:

: Garnizon Şehitliği (Deprem ve Hava Şehitliği dâhil)

2- Tören Günü ve Saati : 18 Mart 2022 Cuma, saat 10.00

3- Törene Katılacaklar : Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, kamu ve özel kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, muharip ve malul gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar.

4- Çelenk Sunma Töreninin İcrası:

  1. Garnizon Komutanlığı. Belediye Başkanlığı ile Şehit Aileleri Derneği çelenkleri sunulacaktır.
  2. Saygı Duruşu ve Saygı Atışı.
  3. İstiklâl Marşının okunması ve Bayrağın göndere çekilmesi.
  4. Günün anlam ve önemini belirten konuşma. (Şehit Aileleri Derneği Başkanı tarafından konuşma yapılacaktır.)
  5. İlimiz Valisi Sayın Mehmet MAKAS tarafından Şehitlik Özel Defterinin yazılması.
  6. Şehit mezarlarını ziyaret, mezarlara çiçek konulması ve sulanması.
  7. Deprem Şehitliğine intikal, şehit mezarlarını ziyaret, temsili şehit mezarlarına çiçek konulması ve sulanması.
  8. Hava Şehitliğine intikal, şehit mezarlarını ziyaret, mezarlara çiçek konulması ve sulanması.
  9. Şehitlik ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okunması.

B ANMA PROGRAMI:

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından günün anlam ve önemine uygun olarak, İl Müftülüğü Konferans Salonunda, 18 Mart 2022 Cuma günü saat 11.00’de, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, Kamu ve Özel Kuruluş Temsilcileri, Şehit Aileleri, Muharip ve Malûl Gaziler, öğrenciler ve vatandaşların katılacağı anma programı düzenlenecektir.

C-YEMEK PROGRAMI:

Valiliğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından şehit ailelerine ve gazilere, 18 Mart 2022 Cuma günü saat 14.00’te öğle yemeği verilecektir.

D-ŞEHİT AİLELERİ DERNEK ZİYARETİ:

  • Ziyaret Yeri : Alparslan Türkeş İş Merkezi Kat/2 No; 72
  • Ziyaret Günü ve Saati : 18 Mart 2022 Cuma, Saat 15:30
  • E- ŞEHİT AİLESİ ZİYARETİ:

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirlenecek olan şehit aileleri ziyaret edilecektir.

 

F- 18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ İÇİN DÜZENLENEN DİĞER PROGRAMLAR:

13 Mart 2022 Pazar

Belediye Başkanlığı tarafından, Öğle Namazından önce Camii Kebir’de, 13 Mart Deprem Şehitlerimiz ile Tüm Şehitlerimiz Anısına, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif okutulacaktır

  • Mart 2022 Cuma

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Terzibaba Camisinde Şehitlerimiz Anısına Cuma Namazı öncesi Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif okutulacaktır.

  • Mart 2022 Cumartesi
  1. Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu tarafından Saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanında Günün Anlam ve Önemine ithaf en Konser verilecektir.

14 -18 Mart 2022

  • İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı pansiyonlarda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğüne bağlı yurtlarda öğle yemeği olarak. 18 Mart Şehitler Gününe özel “Çanakkale Menüsü” çıkartılacaktır.
  • 14 – 18 Mart 2022 tarihleri arasında, İl Halk Kütüphanesinde, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı konulu Kitap Sergisi düzenlenecektir.
  • 14 – 18 Mart 2022 tarihleri arasında, ilkokul, ortaokul ve liselerde, öğrencilerin bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, 18 Mart Şehitler Gününün anlam ve önemi hakkında program yapılacaktır.

 

Diğer Haber

İLİÇ MADEN FACİASI ARAŞTIRMA KOMİSYONU TOPLANDI

Erzincan İliç altın madeninde meydana gelen faciayı araştıracak meclis araştırma komisyonunun ilk toplantısını yaptı. Başkanlığını …