4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticileriyle İstişare Toplantısı Yapıldı

Erzincan Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarında görev yapan Kur’an Kursu öğreticileri ile istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Müftülük Fuaye Salonu’nda 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu öğreticileri ile istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.  İl Müftüsü Burhan Çakır’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya İl Müftü Yardımcısı İsmail Yılmaz ve Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ali Şen ile birlikte 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.

İstişare ve değerlendirme toplantısında 4-6 yaş grubu kurslarımıza gelen öğrencilerin eğitimindeki sorumluluklarından bahsederken kursların durumu hakkında öğreticilerden bilgiler alan Müftü Çakır yaptığı konuşmada; “4-6 yaş kurs öğrencilerinin eğitim ve öğretimi sürecinin hassasiyeti önem arz eden bir konudur. Bunun bilincinde olmanın yanı sıra geleceğimiz olan yavrularımıza islam geleneklerini öğreterek eğitmek, sevmek ve sevdirmek anlamında bir ön eğitim verilmesi gerektiğini malumlarınızdır. “Ağaç yaş iken eğilir” düsturundan hareketle onlara güzel bir ahlâkın eğitimini ve ilkelerini vermek, bunu yaparken de onları kırıp-dökmeden, incitmeden eğitmek gerekir” diyerek 4-6 yaş grubu eğitiminin önemine değindi.

Akabinde “İnsan kaynağı, müfredat ve materyal açısından 4-6 yaş ile ilgili eğitimin içeriği” hakkında bilgilendirme yaptı. 4-6 Yaş Grubu sınıfların ilimizde artırılması için çok daha fazla gayret göstermemiz gerektiğini söyleyen müftü Çakır, müftülük olarak her türlü gayretin destekçisi olacağını ifade etti.

Yapılan istişare toplantısında öğreticilerin öneri, eleştiri ve tekliflerini dile getirdiği değerlendirmelerle toplantı sona erdi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …