28 Mart Perşembe , 2024

“7 Gün 7 Konu 7 Denetim” Sürüyor

İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Erzincan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi  kararıyla Covid-19 ile mücadele kapsamında yapılan 7 Gün7 Konu 7 Denetim faaliyetleri devam ediyor.

19 Ekim’de başlayan denetimler kapsamında Pazartesi günü Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekânları,  20 Ekim Salı günü Şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları, okul servisleri ile havalimanı, gar, otogar gibi yerler,  21 Ekim Çarşamba günü Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servisleri, 22 Ekim Perşembe günü Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle İzolasyona tabi tutulan kişiler, 23 Ekim Cuma günü AVM’ler, Cami ve mescitler, halı sahalar, spor tesisleri kontrol edildi.

 

24 Ekim Cumartesi günü ise  vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabildikleri kamuya açık alanlar cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazaryerleri vb. yerler, 25 Ekim Pazar günü ise Berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafeler, salon ve elektronik oyun yerleri, düğün veya nikâh salonları, lunapark, tematik parklar denetlenecek.

Erzincan Valiliğinden denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada; “Denetim ekiplerimiz Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme vb. yerler ile personel servislerindeki vatandaşlarımızı uyarıyor, bilgilendiriyor ve denetliyor. Sağlık için hepimiz için lütfen kurallara uyalım” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …