28 Mart Perşembe , 2024

81 İl Camilerinden Salâ ve Ezânlar Okunup, Duâlar Ediliyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının bir an önce son bulması için yatsı ezanı öncesinde salâlar ve ezanlar okunup, duâlar ediliyor.

Erzincan İl Müftülüğünden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Yaşanılan bu zorlu süreçte vatandaşların dini ve manevi duygularını da güçlendirmek amacıyla minarelerden semaya yükselen salâ sesleri, ezan sesleri ve akabinde yapılan duâ, tekbir ve yakarışlarla koronavirüs tehdidinin sona ermesi, memleketimizin ve dünyanın bu belâdan kurtulması için niyazda bulunuluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın talimatıyla yatsı ezanından sonra korona virüs salgınına karşı tüm camilerden dualar okunup salavat ve tekbirler getiriliyor. Erzincan’ımızdaki merkezi sistemden okunan salâ, ezan ve dualarla, koronavirüse (Covid-19) karşı şifa bulunması için niyazda bulunuluyor. Gece-gündüz çalışan sağlık görevlileri ile tüm çalışanlara da edilen duaya vatandaşlar, evlerinin balkonlarından ve bulundukları yerlerden katılarak âmin diyorlar.

Camilerimizden yapılan duanın yanı sıra vatandaşların gerekmedikçe evlerinden çıkmamalarına dair uyarılar da yapılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …