28 Mart Perşembe , 2024

AK Parti’den Kadir Gecesi ve 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut,  hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hem de aynı güne denk gelen Kadir Gecesi’ni kutladılar.

Şireci ve Bulut mesajlarında; “Bin aydan daha hayırlı Mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmanın mutluluğunu yaşarken öte yandan Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarih 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram’ını kutluyoruz.

Gençlerimize Sonsuz Güveniyoruz

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, ezelden beri hür yaşamış olan Aziz Milletimizin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarih olmuştur.  Samsun’da atılan tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu’ya yayıldı. Bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatıldı.

İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bugünün, istikbalimiz olan gençlere armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu anlamda bizler, geleceğimiz olan gençlerin çok daha iyi imkânlara kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimize her türlü imkânı seferber ediyoruz. Biz milli servet olarak gördüğümüz gençlerimize sonsuz güveniyoruz. Kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı şehrin milletvekili olmanın gururunu yaşarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için canlarını veren şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Türk milletinin ve Erzincanlı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

Kadir Gecesi Bin Aya Değer, Bir Ömre Bedel Bir Gecedir

Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi bin aya değer, bir ömre bedel bir gecedir. Kadir Gecesi Kur’an gecesidir. Kadir Gecesi feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yaşamaya gayret etmeliyiz. Sevgili Peygamberimiz buyuruyorlar ki “Kim sevabını Allah’tan umarak ve inanarak Kadir Gecesi’ni ibadetle geçirirse bütün günahları affolur.” Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Erzincanlı hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutlar, bu gecenin ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini dilerken şimdiden yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını da en içten dileklerimle kutlarız” ifadelerini kullandılar.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …