Araştırma Hastanesine 4D Ultrason Cihazı

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin seçkin merkez ve kurumlarda uygulanan 4D ultrason cihazına kavuştuğunun müjdesini verdiler.

Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır yaptıkları açıklamada; “Tüm Dünya’da seçkin merkez ve kurumlarda uygulanılan, yeni nesil bir ileri teknoloji ürünü olan 4d ultrasonografi cihazı ile gebelerin daha sağlıklı ve daha kaliteli bir şekilde izlemleri yapılabilecek. Bu teknoloji ile bebeğin yüz yapısı, el ve ayakları, omurga kanalı, sırt ve karın duvarı ayrıntılı olarak gözlenebiliyor. 4D ultrason bebeğin ana rahmindeki hareketli görüntüsünü gerçeğe yakın elde etmenin bir yolu, aynı zamanda bu hareketli görüntüyü oluşturmak için ses dalgaları kullanıyor. Bir 3D ultrasonda, bebeğin üç boyutlu bir görüntüsünü görebilirsiniz. 4D ultrason ise bu deneyim bir üst seviyeye taşınıyor ve canlı video izlemeye benzer bir etki yaratıyor. Bu teknoloji sayesinde bebeğin o anda ne yaptığını gerçeğe yakın kodlama teknolojileri ve görüntüleme teknikleri ile görülebiliyor. Aslında, şanslıysanız bebeğiniz o anda esniyor mu ya da gülümsüyor mu onu bile görebilirsiniz. Ayrıca diğer birimlerde kullanılmak üzere 4 adet ultrason cihazı alındı. Hemşehrilerimizin hizmetine sunuldu. Hayırlı uğurlu olsun.

Bu hizmetlerin varoluşunda emeği geçen son Başbakanımız İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya, Erzincan Valisi Sayın Mehmet Makas’a, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın Akın Levent’e, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve teşkilatına, Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Erkan Hirik’e, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Orhan Çimen’e, sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …