Bakanların Erzincan Programına Kar Engeli

AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, 13 Şubat Erzincan’ın kurtuluşunun 102. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak 13 Şubat’ta Erzincan’a gelecek olan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın programlarının kar yağışı nedeniyle iptal olduğunu ileriki bir tarihte yapılacağını, Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ise 13 Şubat Erzincan’ın Kurtuluş Programlarına katılmak üzere karayoluyla memleketi Erzincan’a geleceğini duyurdular.

Şireci ve Bulut yaptıkları açıklamada;  “Erzincan’ımız Birinci Dünya savaşında Ruslar tarafından işgal edilmiştir. Rus işgali zamanında silahlı ermeni çetelerinin birçok kanlı olaylara sebep oldukları savunmasız halka zulüm ve işkenceler yaptıkları, tarihi bir gerçektir. Ancak verilen onurlu ve büyük bir mücadele ile Erzincan’ın yiğit, mert ve vatanperver insanları, 13 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtulup özgürlüğüne kavuşmuş olup Kurtuluş’la birlikte, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan ederek 102 yıl önce vatanları için ölme onurunu göstermiş ve en yüksek makama, şehitlik mertebesine ulaşmışlardır.

Bizi biz yapan milli ve manevi değerlerin neler yapabileceğini, en umutsuz anda yaşlısı, genci, kadını ve erkeği ile bütünleşen mazlum ve mağdur bir milletin dini, imanı, namusu, vatanı ve tarihi uğruna neleri göğüsleyebildiği ve bugün, göğsümüzü kabartan aziz şehitlerimiz sayesinde Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimizin kurtuluş gününü kutluyor, Erzincan’ımızı bizlere bahşeden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım karayoluyla 13 Şubat Erzincan’ın kurtuluşunun 102. Yıl dönümü programlarına katılmak üzere memleketi Erzincan’a gelecek.  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sağlık Bakanı Dr. Sayın Fahrettin Koca’nın katılımlarıyla yapılması planlanan programlar ise hava muhalefeti dolayısıyla iptal edildi. Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle bakanlarımızın katılacağı programlar ileri bir tarihe ertelendi” ifadelerini kullandılar.

Diğer Haber

Halk Otobüsü Şoförlerine Genel Trafik Eğitimi Verildi

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Hizmetleri Birimine bağlı S.S.23 Nolu Erzincan Kent içi Ulaşım Motorlu …