“Bana Erzincan’ı Anlatır Mısın?’’

Liseler arası 1 tema 1 sunum projesi kapsamında “bana Erzincan’ı anlatır mısın temalı sunum ve canlandırma yarışmasında derece yapan okulların sunum ve canlandırmalarının ardından ödül töreni yapıldı.

 

Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü tiyatro salonunda gerçekleştirilen final yarışması sunum ve canlandırma ile ödül töreni programına Erzincan Belediye başkanı Bekir Aksun, Erzincan Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi konak, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Projede görev alan okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Liseler arası 1 tema 1 sunum projesi kapsamında “bana Erzincan’ı anlatır mısın temalı sunum ve canlandırma yarışmasında 3.olan Erzincan spor Lisesinin sunumu ile başlayan programda 2. Olan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 1. Olan Erzincan Fen Lisesi sunum ve canlandırmalarını yaptılar.

İlk üç dereceye giren okulların sunumları katılımcılar tarafından oldukça ilgi ile izlenirken uzun süre ayakta alkışlandılar.

Gerçekleştirilen sunum ve canlandırmaların ardından 1. Olan Erzincan Fen Lisesi, 2. Olan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 3. Olan Erzincan spor lisesi ödüllerini Erzincan vali yardımcısı Hüseyin Remzi Konak ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün elinden aldılar. Yarışmada 1. Olan Erzincan Fen Lisesi 2 bin TL para ödülü alırken 2. Olan Anadolu İmam Hatip Lisesi Bin 500, 3. Olan Spor lisesi ise Bin TL para ödülü kazandı.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından 2016 yılından itibaren devam eden proje Liseler arası Prof. Dr. Fuat Sezgin Münazara yarışması Liseler arası 1 Tema 1 Sunum projesi olarak güncellendi. Amaç ve kazanımları büyük oranda örtüşen projede planlama aşamasında yapılan ana değişiklikle öğretmen ve öğrencilerin konuşma ve araştırmaya dayalı bilgi aktarımı yerine teknoloji ve sahne sanatlarından yararlanma, yarışmalara daha geniş yelpazeden bakarak tasarlamalara imkan sunan öğrencileri PANDEMİ döneminin olumsuz atmosferinden ayırarak öncelik amacı oldu.

Liseler arası 1 Tema 1 Sunum projesi kapsamında yapılan bu yıl ki yarışmada Erzincan’ın her yönüyle tanıtımına yönelik “Bana Erzincan’ı Anlatır mısın? Sunum ve canlandırma yarışması olarak gerçekleştirildi.

Bana Erzincan’ı anlatır mısın Sunum ve Canlandırma yarışması hazırlıkları proje metni hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Ocak ayında alınan Valilik onayı ile başladı. Mayıs ayı son haftasında gerçekleştirilen final yarışmaları ile tamamlandı. Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro salonunda gerçekleştirilen yarışmalarda 63 öğretmenin yanı sıra 249 öğrenci katılım sağladı.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …