28 Mart Perşembe , 2024

“Bu Topraklar Bize Ecdadımızın Emanetidir”

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıldönümü ve üç aylar dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Doğan açıklamasında; “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 13 Şubat, Erzincanlıların kurtuluş mücadelesinde destan yazarak milletin azmi ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği gündür. Vatanımızın kahraman evlatları yokluk içinde zor şartlarda yaşlısıyla genciyle topyekün, üstüne bastığımız bu toprakları vatan yapmış, al yıldızlı bayrağımızın ebediyete kadar semalardan indirilemeyeceğini tüm Dünya’ya ispatlamıştır. Bize miras bırakılan bu aziz vatanın bekası ve selameti için bugünün önemini idrak etmek zorundayız. Unutmayalım ki bizler bu topraklarda millet olduk. Savaştık, direndik. İlimizi, beldemizi, vatanımızı düşman işgalinden koruduk. Dünyada hangi ülke vardır ki bizim kadar kurtuluş günü olsun! Bu coğrafya tarih boyunca şer güçlerin hesap yaptığı, kirli ittifaklar kurduğu yer olmuştur. Hamdolsun ki hamiyetli vatan evlatları sayesinde zalimlere boyun eğmedik. Bundan sonra da kimseye boyun eğmeyeceğiz. Bu topraklar bize ecdadımızın emanetidir. Bizler bu emanete sahip çıkacağız. Çünkü bizim tarihi sorumluluklarımız var. Mazlumun, mağdurun, garibin, kimsesizin yanında olmak için 13 Şubat şuurunu hep diri tutacağız. Şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu güzel topraklara sahip çıkmak, Demokratik, Laik Cumhuriyeti temel niteliklerinden ödün vermeden yeni eserlerle güçlendirip sonsuza kadar taşımak ve gelecek kuşaklara demokrasi ve özgürlüğü tüm kurumlarıyla özümsemiş bir ülke bırakmak, ülkemize, gazi ve şehitlerimize karşı en büyük görevimizdir” dedi.

Mübarek üç ayların tüm İslam alemine sağlık, barış ve huzur getirmesini dileyen Başkan Doğan, “Üç Aylar, kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Bu mübarek aylardan birincisi olan Recebin manevi değerine, Kur’an-ı Kerim’de ve sevgili Peygamberimizin hadis-i şeriflerinde işaret buyrulmuştur. Bu mübarek günlerin boş geçirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Üç aylar inşallah tüm ülke ve başta Erzincan’ımıza iyilikler ve güzellikler getirecektir. Bu manevi havada insanlarımız birbirlerine daha fazla kenetlenip kardeşlik duygularını perçinleyeceklerdir. Bu günlerde insanımız, birbirleri ile yardımlaşmalı, çocuklar sevindirilmeli, fakirlerin gönlü alınmalı, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmeli, anne-babanın, masum ihtiyarların duaları alınmalı, hasılı bu aylar daha canlı ve daha verimli yaşanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …