28 Mart Perşembe , 2024

“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü”

Yeniden Refah Partisi Erzincan İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanı Durmuş Kaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kaya açıklamasında; “Bugünde engelliliğin önlenmesi, engellilik sorunu ve engellilerin eğitim konusu üstüne durulmalıdır. Daha önce 3 Aralık 1996 Dünya Engelliler Gününde Muhterem Başbakanımız, merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamız ülkemizdeki mevcut tüm engelli derneklerini davet ederek TBMM’de Refah Partisi gurubu odasında, milletvekillerimiz ve teşkilat mensuplarımızın da katılımı ile bir toplantı yaptı. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını, dilek ve taleplerini dinledi. Başbakanımız engelli kardeşlerimize yaptığı konuşmada o günü “Engelliler Bayramı” ilan ettiğini, bundan sonra engellilerin bütün ihtiyaçlarının karşılanacağını, bütün sorunlarının çözüleceğini söyledi. Engelli dernekleri, konu ile ilgili bilgi sahipleri bakanlığa davet edilerek sorunları, talepleri dinlenildi, not alındı. Günlerce üzerinde çalışılarak üç tane kanun hükmünde kararname hazırlandı bakanlar, başbakanımız ve cumhurbaşkanı imzaladıktan sonra resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bunlar 571, 572, 573 sayılı kanun hükmünde kararnamelerdir.

  1. A) 571 sayılı kararnameyle;

-Türkiye’de ilk defa engellileri devlet nezdinde temsil edecek, sorunlarını takip edecek ve çözüm yolları üretecek “Engelliler İdaresi Başkanlığı” ve “Engelliler Koordinasyon Kurulu” kuruldu.

  1. B) 572 sayılı kararnameyle;

-Engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için Bayındırlık Bakanlığı ve belediyelere yerleşim yerlerinin, cadde, sokak, kaldırım ve binaların ıslah edilmesi konusunda görevler verildi.

-Sağlık başkanlığına engellilik yapan hastalıkları doğumdan hemen sonra bebeklere test yapılarak tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için görev verildi.

-Sosyal Yardımlaşma Fonunun kaynaklarının yüzde 5’inin engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile Engelliler İdaresi Başkanlığına tahsis edilmesi sağlandı.

-Kamuya alınacak personelin oranı yüzde 2’den, yüzde 3’e çıkarıldı

-Belediyeler yeni açtıkları büfeleri öncelikle engellilere tahsis edecekler vb.

  1. C) 573 sayılı kararname ise engellilerin rehabilitasyonu ve eğitimi ilgili kolaylıkların sağlanması ve rehabilitasyon merkezlerinin açılması konularıyla ile ilgiliydi.

Tüm bunları 3 Aralık 1996’da Refah Partisi Genel Başkanı, merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamız dönem şartlarına en makul biçimde ve ihtiyaçlara en yüksek ölçüde değinecek şekilde ele almıştır. Bugün de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı, liderimiz Sn. Dr. Muhammed Ali Fatih ERBAKAN, değişen toplumsal şartlara karşın değiştirilmemiş ve eksik kalmış engelli kardeşlerimizin ve dahi toplumun genelinin hukuksal ve kamusal ihtiyaçlarını görerek şikâyetleri teşekküre çevireceğinden şüphemiz yoktur. Halkımızın da bundan asla şüphe duymaması gerektiğini bu vesileyle vurgulamak isterim. Günün asıl önemli kişileri olan engelli kardeşlerimizin bu özel günün kutlar, hepsine mutlu yaşamlar dilerim” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …