28 Mart Perşembe , 2024

“Çağrılı Fotoğraf Günleri”nin sergi açılışı gerçekleştirildi

Erzincan Valiliği  himayelerinde gerçekleşen Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçeleri “Çağrılı Fotoğraf Günleri”nin sergi açılışı gerçekleştirildi.

Merkez Yeraltı Çarşısı’nda düzenlenen; Çayırlı, Otlukbeli ve Tercan ilçelerimizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini yansıtan fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını yapan Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler daha sonra sergilenen fotoğrafları inceleyerek, fotoğraf sanatçılarından bilgiler aldılar.Sergi açılışına Vali Mehmet Makas, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile fotoğraf severler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas: ‘‘ Erzincan’ımız tarım ve hayvancılık şehri  ama Erzincanmızı turizm ve doğa sporlarında gözde bir kent. Daha önce bir foto safari adı altında güzel bir çalışma yapılmıştı.Erzincan’ın güzellikleri ortaya çıkmıştı. Bugünde yine doğu ilçelerimiz ağırlıklı Tercan,Otlukbeli ve Çayırlı da bu çalışmanın bir benzeri yapıldı. Sanatçılarımız can Erzincan’ımızın güzelliklerini fotoğrafladı. Bu çalışmalar basit bir çalışmalar olarak gözükebilir ama her şey bir bismillah ile başlıyor.Bu çalışmalar doğa ve spor turizmi açısından Erzincan’ıma katkı sunmak adına çekilen bismillahlardır. Bu bağlamda kaymakamlarımızı kutluyorum. Sergininde hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Otlukbeli Kaymakamı Sercan Yılmaz şu ifadelere yer verdi;Fotoğraf günklerimizin açılışan hoşgeldiniz demek istiyorum.20 askın Türkiye çapında profesyonel uluslar arası tanuınırlıgı olan fotoğrafçılığın bir haftalık çalışması olan ortaya çıkan yüzlerce fotoğrafı ve içlerinde ki en iyi 45 fotografın sergisini gercekleştiiryoruz.Erzincan’ın tanıtımı noktasında Vizmizin çizdiği yol üzerinden bizlerde yürümeye gayret ettik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Erzincan i.in tanıtımlara faydalı olur’ dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …